Bebeklerde neden düşük ateş görülür? Bebeklerde görülen düşük ateşin nedenleri

Bebeklerde görülen düşük ateşin nedenleri merak edilmektedir. Kolorado Çocuk Hastanesi tarafından yapılan araştırmaya göre bebeklerde görülen düşük ateşin bir enfeksiyondan dolayı görüldüğü ortaya çıkmıştır. Bunun nedenleri merak edilirken araştırmalarda yapılmaktadır. İşte bebeklerde görülen düşük ateşin nedenleri…

30.06.2022-19:23 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-19:23) Bebeklerde neden düşük ateş görülür? Bebeklerde görülen düşük ateşin nedenleri

Bebeklerde 36-37 derece arasındaki sıcaklık normal kabul edilmektedir. Fakat bebeklerim aşırı giydirmek veya bebekliğin ilk aylarında yapılan aşılar da bebeklerde düşük ateş neden olabilir. Bebeklerde düşük ateş ile karşılaşılması durumunda bir doktora başvurarak gerekli teşhis ve tedavilerin yaptırılması gerekir. Bebeklerde düşük ateş nedenleri merak edilirken bizde yazımızda bu konu hakkında bilgilere yer verdik. İşte bebeklerde görülen düşük ateşin nedenleri…

Bebeklerde neden düşük ateş olur?

Bebeklerin de düşük ateş ile karşılaşan aileleri bu sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek isterler. Bu sorunun ciddi bir hastalık mı olduğunu bebekler için zararlı olup olmadığını merak eden aileler araştırma yaparken bizde bebeklerde görülen düşük ateşin nedenlerini sizlerle paylaşıyoruz. Düşük ateşin nedenleri şu şekildedir:

Boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, öksürük ile karakterize olan üst solunum yolu enfeksiyonu,
Gastrointestinal Sistemde yer alan enfeksiyon, virüs ya da bakteriler tarafından meydana gelebilir. Bebeklerde düşük ateş ile beraber ishal ve kusma belirtileri de ortaya çıkabilir.
Bebeklerde diş çıkarma sürecinde de düşük ateş görülebilir. Bu durum bebeklerde 3 aylıkken başlayabilir ilerleyen süreçte yüksek ateş olarak da belirti gösterebilir.

Bebeklerde Neden Düşük Ateş Olur
Suçiçeği, ciltte görülen viral enfeksiyon kaynaklı küçük sıvı dolu kabarcıklar da bebekte vücut ısısını düşüren bir diğer etken olarak görülür.
Bununla birlikte bebeklerde görülen kızamık, cilt döküntüleri ve viral enfeksiyonlar bebeklerde ateş düşüklüğüne neden olur.
Ayrıca Kabakulak, tükürük bezlerinde oluşan virüslerin vücuda saldırması durumunda da düşük ateş görülebilir. Kabakulak ile birlikte yüzün her iki tarafı da şişerken bebek vücut ısısında düşüş görülebilir.
Bebeklerde görülen idrar yolu enfeksiyonları ya da mesane enfeksiyonu da ateş düşüklüğüne neden olabilir. Bebeklerde İYE bazı durumlarda Ateş belirtisi göstermeyebilir. Bunun için idrarda bulanıklık, keskin koku ve nadir de olsa düşük ateş görülebilir.
Bebeklerin ilk yıllarında yapılan aşılar da vücut ısısının düşmesine neden olabilir. Bu vücut ısısı düşüklüğü 2 gün kadar sürebilir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal