Başka Erdoğan Adıyaman’da açıklamalarda bulundu: Depremzedelere 1 yıl kira desteği verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkisini gösteren iki büyük depremle ilgi incelemelerde bulunmak için Adıyaman’a geldi. Depremzedelerle bir araya gelen Başkan Erdoğan, çadırkentte yetkililer tarafından bilgilendirildi. İncelemeler ardından depreme dair son bilgileri paylaşan Başkan Erdoğan, ”Depremzedelere 1 yıl boyunca kira desteği verileceğini” ifade etti.

10.02.2023-15:03 - (Son Güncelleme: 10.02.2023-17:52) Başka Erdoğan Adıyaman’da açıklamalarda bulundu: Depremzedelere 1 yıl kira desteği verilecek

Başkan Erdoğan, “yüzyılın felaketi” olarak değerlendirilen Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerindeki 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle ilgili olarak yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Erdoğan, bölgedeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Can kaybı 18 bin 991'e yükseldi

Depremin vurduğu Adıyaman’dan açıklamalarda bulunan Erdoğan, “10 ilde ciddi yıkımlar oldu. Kahramanmaraş ve Hatay' ıziyaret ederek durum tespitlerini yaptık. Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'te de durum tespitlerie yaparak depremzede kardeşlerimizle bir araya geldik. Tüm Adıyamanlı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısını 18 bin 991, yaralıların ise 75 bin 523 olarak açıklayan Başkan Erdoğan, “76 binden fazla kişi tahliye edildi.” İfadelerini kullandı.

Gerekli müeyyideler uygulanacaktır

Deprem bölgesinde yer 10 ilin zorlu mevsim şartları üzerinde duran Erdoğan, “Bölgede kışın yaşanması bir diğer engel olarak karşımıza çıkmıştır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen milletimizle beraber devletimizin tüm imkanlarımnı deprem bölgesine AFAD'ın koordinesinde yönlendirdik. Afet bölgesi ve olağanüstü hal ilanı kararı aldık. Bununla bazı maalesef kendini bilmezler soygun yapıyorlar. Marketleri soyuyorlar. İş yerlerine saldırıyorlar.

Bazıları da suistimaller peşinde koşuyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimali yapanlara gerekli müeyyideler uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.

Depremzedeler mağdur edilmeyecek

Depremzedelere 1 yıl kira desteği

Depremzedelerin mağduriyetlerinin uzamayacağını deprem sonrası yapılacaklar vurgulayan Erdoğan, “Devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin yanında olmuştur. 1 yıl içerisinde konutları inşa edeceğiz. 10'ar bin lira vereceğiz. İsteyen depremzedelere kira desteği de verilecek. Farklı kentlere gidenlerin kira bedelini karşılayacağız.” dedi.

THY ücretsiz hizmet verecek

Başkan Erdoğan, deprem bölgesine gidiş ve dönüşte yaşanan zorlukları bertaraf etmek için “THY depremzedelere ücretsiz olarak hizmet verecek. Gideni de geleni de ücretsiz taşıyacak. Yardımların belirlşi bir plan içerisinde dağıtılması gerekiyor. AFAD'la, diğer kurumlarla iletişim kurmadan yardım yollamayın. Temel ihtiyaçlar konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. ”dedi.

BaşkanErdoğan, “Elazığ, Van'daki depremlerde, yangınlarda yaraları en kısa sürede sardıysa inşallah burada da aynısını yapmaya muktedirdir. AFAD acil yardım ödeneğinden az önce ifade ettiğim destekleri vereceğiz. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15 bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Kira yardımını da inşallah yapacağız. “şeklinde konuştu.

"Ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız"

Yaşanan felaket için Erdoğan,"Tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız. Yardımları AFAD kontrol ediyor. Yardımların her kuruşu deprem bölgesine harcanıyor." dedi

Başkan Erdoğan deprem bölgesinde yaptığı açıklama “Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da önceki gün deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün de Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'deki afetzedelerle bir araya geldi.” İfadelerini kullandı.

Erdoğan, bugün depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere Esenboğa Havalimanı'ndan Adıyaman'a geldi.

Çadırkentte incelemelerde bulunan Başkan Erdoğan, depremzedeleri ziyaret etti.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal