Bakanlık açıkladı: aile destek programına nasıl başvurulur? Aile destek programından kimler faydalanabilir? Aile destek programından faydalanmanın şartları neler?

Aile Destek Paketine E- Devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağı merak ediliyor. 27 Haziran tarihinde Aile Destek Paketi başvuruları başlarken ödemeler hakkında araştırmalar da devam ediyor. Aile Destek paketi hakkındaki açıklamalar Bakan Yanık’tan geldi.

07.07.2022-12:06 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-12:06) Bakanlık açıkladı: aile destek programına nasıl başvurulur? Aile destek programından kimler faydalanabilir?  Aile destek programından faydalanmanın şartları neler?

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Aile Destek Programı hakkındaki detayları paylaştı. 27 Haziran tarihinde başlayan başvurular dan sonra vatandaşlar akıllarına takılan soruları araştırıyor. Aile Destek programı hakkındaki detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Program için başvuruların nasıl yapılacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar… 

Aile Destek Programı başvuruları nasıl yapılır? 

Aile Destek Programına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden başvurularını yapabilirler. Bununla birlikte ikametgah adreslerine bağlı bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına başvuru yapabilirler. 

Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Zaman Yatırılacak

Aile Destek Programı başvuru şartları nelerdir? 

Programa başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlardan istenen şartlar şu şekildedir: 

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,

Bu şartları sağlayan kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınacaktır. Ancak şartları sağlamayan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecek. 

Aile Destek Paketi Başvuru Şartları

Aile Destek Programı ödemeleri ne kadardır? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen projede ödemeleri ne kadar yapılacağı da akıllara takılan sorular arasında yer alıyor. Bir televizyon programına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,  yeni proje hakkında detayları paylaştı. Yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanacağını söyleyen Bakan Yanık, hane gelirlerinin ödemeleri etkilediğini ifade etti. Buna göre yapılacak olan ödemelerin 3 segmentte verileceğini ifade eden Bakan Yanık, aylık olarak 450-550 ve 600 olarak ödeme yapılacağını aktardı.

NTV de düzenlenen canlı yayında Aile Destek Programı hakkında açıklama yapan Derya Yanık, "Mevcut sosyal yardım yararlanıcıları yoksulluğun yanında başkaca dezavantajları da olan gruplar iken, bu paketle biz ekstra bir dezavantaja gerek kalmaksızın, sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlarımıza da sosyal yardım desteği sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Bununla birlikte Bakan Yanık, yıllık olarak 5.400 TL ile 7.200 TL arasında ödemelerin değişeceğini aktardı. Bu ödemelerin 12 ay boyunca süreli ve düzenli  Olarak yapılacağını vurgulayan Derya Yanık,  başvuruların ise 27 Haziran Pazartesi günü başlayacağını dile getirdi. 

Derya Yanık Aile Destek Paketini Açıkladı

Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında 4 milyon hanenin yararlanacağı bu yardımlarda yılda 15 milyar TL maddi destek verileceği söylendi. Aile Destek Programı kapsamında başvuruların 27 Haziran 2022 tarihinde başlayacağını ifade eden Derya Yanık,  hiçbir sosyal yardımdan faydalanmayan vatandaşlarında bu yardıma başvuru yapabileceğini dile getirdi. Bakan Yanık bununla birlikte ilk ödemelerin ise Kurban Bayramı’ndan önce hesaplarda olacağını söyledi. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal