Bakan Dönmez müjdeyi verdi: Karadeniz gazı için tarih belli oldu

Canlı yayına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, Karadeniz gazı hakkında da tarih verdi. İşite detaylar…

11.08.2022-11:04 - (Son Güncelleme: 11.08.2022-17:45) Bakan Dönmez müjdeyi verdi: Karadeniz gazı için tarih belli oldu

Bir süredir gündemde olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili, katıldığı canlı yayında açıklamalar yapan Bakan Dönmez, "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız” dedi. 

Karadeniz gazı için tarih verdi

Birçok kişinin merak ettiği Karadeniz doğal gazına dair müjdeyi paylaşan Dönmez, "2023'ün mart ayı içinde inşallah Karadeniz gazını karada yakmış olacağız” şeklinde konuştu. Son olarak gündemde tartışma konusu ola Akkuyu Nükleer Santral inşaatına da değinen Dönmez, "Sorunlar aşılamadı, girişimlerimiz devam ediyor. Proje takviminde bir aksamaya müsaade etmeyiz. Uzlaşmadan yapılan işlerin idari ve hukuki yansıması olur” ifadelerini kullandı. Bakan Dönmez, bu kapsamlı projede 20 bini Türk vatandaşı olmak üzere 25 bin kişinin çalıştığını belirtti. 

Doğalgaz sondajlarında son durum

Karadeniz de bulunan doğal gaz hakkındaki çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Dönmez, “Karadeniz'in 2200 metre altında bir enerji üssü kuruyoruz. 120 kilometrelik derin deniz boru döşeme işlemi tamamladı. 50 kilometrelik kısım kaldı” dedi. 

Doğalgaz tedarikinde sıkıntı olacak mı? 

Doğal gaz hakkındaki merak edilen tedarik sorusunu da cevaplayan Dönmez, “Tedarikçiler sevkiyat planına uyduğunda doğalgazda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. 

Doğalgaz ödemelerinde ruble ile ticaret

Geçtiğimiz günlerde Rusya ile Türkiye arasındaki görüşeme sonrasında açıklamam doğal gaz ödemelerinin ruble ile yapılacağı haberlerine değinen Dönmez, “Bu konu liderler arasında da teyit edildi. Transferlerde Türk Lirası'nı da konuşuyoruz. Bugün itibarıyla Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nde doluluk oranımız yüzde 87. Hedefimiz eylülde tamamını doldurmak. Tuz gölü depolama tesisimiz tamamen dolu” dedi. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal