Bakan Çavuşoğlu'ndan Dayanışma Çağrısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, coronavirüs salgınının, uluslararası iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade ederek, "Vakit, dayanışma ve uyum içerisinde çalışma vakti." sözlerini kullandı.

08.05.2020-21:37 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-13:50) Bakan Çavuşoğlu'ndan Dayanışma Çağrısı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının, uluslararası iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade ederek, "Vakit, dayanışma ve uyum içerisinde çalışma vakti ve 2. Dünya Savaşı'nın Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Konseyinin kurulmasıyla olan ilgisini kanıtlama vaktidir." sözlerine yer verdi.

Bakan Çavuşoğlu, BM Güvenlik Konseyi’nin 2. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 75. yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirdiği video konferansta değerlendirmeler yaptı.

2. Dünya Savaşı sonrası oluşan yıkımın ardından BM'nin dünyada güvenlik ve barışı korumak adına önemli bir misyon üstelendiğini açıklayan Çavuşoğlu, ancak bu yapının kendisini küresel düzeydeki yeni gelişmelere adapte edemediğini işaret etti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin "Dünya 5'ten büyüktür" sloganıyla yeni bir yaklaşım çağrısında bulunduğunun altını çizerek, her zaman çok taraflılığı savunduklarını ifade etti.

Coronavirüs salgınının, küresel dayanışma ve iş birliğinin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını ifade eden Çavuşoğlu, "Vakit, dayanışma ve uyum içerisinde çalışma vakti ve 2. Dünya Savaşı'nın AB ve Avrupa Konseyinin kurulmasıyla olan ilgisini kanıtlama vaktidir." sözlerine yer verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal