Baba- Kız Arasında Sağlıklı Bir İlişki Nasıl Olmalıdır?

Genellikle babalar ile kızları arasında farklı bir bağ olduğu söylenir. Kız çocuğu olanlar bu sözümüze katılacaktır. Her baba çocuğu ile iyi ilişki kurmak ister ama bu bazen olmaz. Peki babalar kızları ile nasıl iletişim kurarken nelere dikkat etmelidir? İşte detaylar...

20.06.2020-12:25 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-12:15) Baba- Kız Arasında Sağlıklı Bir İlişki Nasıl Olmalıdır?

Genellikle ergenlik dönemleri hem babalar hem de kızları için oldukça zordur. Kız çocukları genç bir kadına dönüştükleri bu döneme alışmaya çalışırken babalarda kızlarının büyüdüğünü kabul etmek konusunda direnç gösterebilir.

GÜZEL BİR BABA-KIZ İLİŞKİSİ İÇİN TÜYOLAR

İnsanlar büyüdükçe hem zevkleri hem huyları değişir. Bu değişimi kabul etmek bazen zor olabilir. Kız çocukları küçükken onlara nasıl sevgi gösterip korumayı hedefliyorsanız, onlar büyüdükçe onların danışmanı gibi davranmak doğru olacaktır.

Baba ve kızları arasında iyi bir iletişin olması için iyi bir dinleyici olmak önemlidir. Büyüyen kız çocuklarınızın düşüncelerine önem vererek onları dinlemelisiniz. Sizin onları dinlediğinizi gördüklerinde kendileri daha değerli ve yetişkin bir birey olarak hissederler. Baba olarak her zaman kuralları belirleyen siz olmamalısınız. Kızınızın büyüdüğünü kabul ederek bu kuralları belirli oranda azaltmak daha doğru olacaktır. Onlarla konuşurken kullandığınız dile, ses tonunuza dikkat edin. Konuşmalarınızda cinsiyetçi bir ifade kullanmamaya özen gösterin. Onları övme konusunda cömert olmalısınız. Bu dönemde sizin tarafınızda başardığı işlerde onu mutlu edecek cümleler duymak isteyebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal