Bu Yüzden Hamile Kalamıyor Olabilirsiniz

Çocuk sahibi olmayı her evli çift ister. Ama bu her zaman kolay olmayabiliyor. Belirli bir süre sonra hamile kalamayan kişilerde kısırlık görülür. Peki hamile kalmayı zorlaştıran nedenler nelerdir? Hangi hastalıklar hamile kalmayı zorlaştırır? Detaylar haberimizde…

20.06.2020-11:02 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-10:30) Bu Yüzden Hamile Kalamıyor Olabilirsiniz

Çocuk sahibi olmak istiyor olabilirsiniz. Denemenize rağmen hamile kalamıyorsanız bu durumun altında farklı problemler yatıyor olabilir.

HAMİLE KALMANIZI ÖNLEYEN HASTALIKLAR

Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Murat Arslan, kadın infertilitesinin (kadınlarda görülen kısırlığın) çiftlerde görülen infertilite sebepleri içerisinde yüzde 30 ila 35 oranında tek başına, yüzde 20 ila 25’inde ise erkeğe bağlı nedenlerle birlikte görülmektedir. 

Hamile kalmamaya neden olan bu durum neden olan etkenlere baktığımızda ise; Yumurtlama bozuklukları ve Polikistik over sendromu, yumurtalık rezervelerinde azalma tüplerdeki tıkanıklık ya da diğer nedenler gösteriliyor. Kısırlığın tedavi sürecinden sonrasında düzenli spor yapmak, sağlıklı beslenme, oldukça önemlidir.

YUMURTA BOZUKLUĞU VE POLİSTİK OVER NEDİR?

Kadınlarda görülen kısırlığın ana sebebi yumurtalıklarda yaşanan bozukluklar olabilir. Yumurtalıklarda yaşanan problemlerin senedi olarak polikistik over sendromu (PKOS) ilk sıralarda gösterilir. Bu hastalık kadınlarda hiç ya da az yumurtlama olmasına sebep olmakla birlikte vücutta kıllanma, sivilcelenme, adet olamama gibi sorunları ortaya çıkarır.

Prof. Dr. Murat Arslan, "PKOS’lu infertil bir kadında tedavi sırasında amacımız yumurtlamanın sağlanması. Bunun için bazı hastalarda basit, ağızdan verilen ilaçlar yeterli olurken bazı hastalarda daha kompleks tedaviler gerekebiliyor.” açıklamasında bulundu. Bu hastalığın tedavi sürecinde kadınların kilo almamaya özen göstermesi gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal