Çocuklar İçin Sağlıklı Medya

Genellikle anne babalar çocuklarını oyalamak için sosyal medyadan yararlanırlar. Böylece kendi işlerine vakit ayırırlar. Peki sosyal medyanın olumsuz etkilerinden çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz? Detaylar haberimizde…

15.06.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-11:07) Çocuklar İçin Sağlıklı Medya
Çocuk doktorları, sürekli olarak medya kullanımının kısıtlanması gerektiğini tavsiye etmelerine karşın "Common Sense Census: Media Use by Kids Age Zero to Eight 2017" araştırması, küçük çocukları olan ailelerin mobil cihaz satın alarak çocukların yatmadan önce bile bu cihazları kullandıklarını açıkladı.

ÇOCUKLARDA MEDYA KULLANIMI

Çocuklar medya da bir şey görmek, oyun oynamak istediklerinde telefonu onların ellerine vererek yalnız kullanımına izin vermeyin, onları takip edin. Çocukların küçük yaşlarda oldukça fazla uykuya ihtiyaçları vardır. Bu yüzden gece yatmadan önce onların telefon, tablet gibi aygıtları kullanmasına izin vermeyin. Hatta odalarında bu tarz medya aygıtlarının bulundurmayın. Bunun yerine gece yatmadan onlarla kitap okuyun.

Çocuklar kendilerine örnek olarak anne ve babalarını görmektedir. Sizin davranışlarınız, yapmış olduğunuz eylemler ne kadar doğru olursa çocuğunuz da o doğrultuda bunları uygular. Bu yüzden sadece çocuğunuzun yapmasını beklemeyin aynı zamanda o aktiviteyi sizde yapın. Böylece onlarla konuşarak ve yararlı aktiviteler yaparak verimli bir zaman geçirmiş olursunuz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal