B17 vitamini neden önemlidir? B17 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur? B17 vitamini faydaları ve önemi

Laetrile olarak da bilinen B17 vitamini insan vücudu için önemli olan ve uzmanlar tarafından da önemli görülen bir vitamindir. Peki B17 vitamininin faydaları nelerdir? Hangi yiyeceklerde vardır? İşte konuya ilişkin detaylar...

29.06.2022-15:11 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-15:11) B17 vitamini neden önemlidir? B17 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur? B17 vitamini faydaları ve önemi

B17 vitamini, laetrile olarak da bilinmektedir. Uzmanlar B17'yi bir vitamin olarak değil glikozit olarak görmektedirler. Bu glikozit kayısı, şeftali, acı badem gibi meyvelerin çekirdeğinde bulunmaktadır. Laetrile ise B17'nin hap haline verilen addır. Bunun yanı sıra B17 kanserle mücadele eden bir madde olarak görülmektedir. 1800'lü yıllardan bu yana kanser tedavisinde kullanılır.

B17 vitaminin faydaları

- Yapılan bilimsel çalışmalara göre B17 vücutta kanserle mücadeleyi arttırır. Lakin kanserden kurtulmada tek başına yeterli değildir. Anti kanserojen gıdalar, düzenli egzersizle birlikte kombinlenir. Klinik testler göstermiştir ki B-17 vitamini A, C, E, B-15 ile beraber kanserli hücreleri yok etmek için savaşıyor.

- B17 vitamini antihipertansif özelliklerini taşıdığı için kan basıncını da dengeler. Bunun yanı sıra kardiyovasküler hastalığına karşın da önlem almaya yardımcı olur.

- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

- Bu vitamin kalsiyum ve fosforun emilimini kolaylaştırır.

- B17 vücudun genel sağlığını yerine getirebilmek için tonik gibi fayda sağlar.

- Tüm bunların yanı sıra vücutta detoksifikasyonunda önemli bir faktördür.

b17 vitamini

Burada dikkat edilmesi gereken nokta B17'nin doktora danışmadan kullanılmamasıdır.

İçerisinde B17 vitamini olan yiyecekler:

Kiraz, yaban mersini, çilek, erik, greyfurt, şeftali, üzüm, dut, ahududu, ayva, kayısı, yeşil fasulye, siyah fasulye, bezelye, börülce, nohut, Meksika fasulyesi, elma çekirdeği, kayısı çekirdeği içi, şeftali çekirdeği içi, kiraz çekirdeği içi, erik çekirdeği içi, kabak çekirdeği, nektar çekirdeği içi, darı, pazı, tere, keten tohumu, kaju fıstığı, ıspanak, patates, bambu yaprağı, acıbadem.

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal