B17 vitamini hangi besinlerde bulunur? İçinde B17 vitamini bulunan yiyecekler

İnsanlar ihtiyaç duydukları vitaminleri tükettikleri besinlerden sağlar. İhtiyaç duydukları vitaminlerin tamamını almak içinde doğru ve düzenli beslenmek gerekir. B17 vitamini içinde barındıran besinler de merak edilmektedir. Peki, B17 vitamini hangi yiyeceklerde var? İşte yanıtı…

29.06.2022-15:10 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-15:10) B17 vitamini hangi besinlerde bulunur? İçinde B17 vitamini bulunan yiyecekler

Sağlıklı bir metabolizmaya sahip olmak için dengeli ve düzenli beslenmek gerekir. Bunun için de vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri tüketmek lazımdır. Uzmanların vitamin olarak tanımlamadığı ve glikozit olarak kabul ettiği B17 vitaminini ne besinler aracılığıyla vücuda sokmak gerekir. Peki, B17 vitamini hangi besinlerde bulunur? 

Vücudun sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan organik bileşenlere vitamin denir. İnsanların günlük olarak tüketmesi gereken vitaminler; A, B, C, D, E ve K vitaminleridir. B17 vitamini ise uzmanlar tarafından vitamin olarak kabul edilmez ve B17 bir glikozit olarak tanımlanır. B17 vitaminine laetrile ve amigdalin ismi de verilmektedir. 

B17 vitamini hangi besinlerde bulunur

B17 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?

B17 vitamini birçok meyvede bulunduğu gibi eczanelerde laetril olarak hap formunda satılmaktadır. Fakat bu ilaçlar doktora danışılmadan kesinlikle tüketilmemelidir. 

İçinde B17 vitamini bulunan yiyecekler

Böğürtlen, yabani kiraz, Frenk üzümü, kızılcık, mürver, altın çilek, yaban mersini ve ahududu meyvesinde B17 vitamini bulunmaktadır. Ayrıca; elma çekirdeğinde, kayısı çekirdeğinin içinde, kiraz çekirdeğinin içinde, keten tohumunda, kektarin çekirdeği içinde, armut çekirdeğinde, şeftali çekirdeği içinde ve erik çekirdeği içinde B17 vitamini bulunmaktadır. 

B17 vitamini hangi besinlerde bulunur1

İçinde B17 vitamini bulunan baklagiller

Kara fasulye, bakla, nohut, yeşil bezelye, kuru fasulye, lima fasulyesi, mercimek ve maş fasulyesinin içinde B17 bulunmaktadır. 

İçinde B17 vitamini bulunan diğer yiyecekler

Acı badem, kaju, macadamia fındığı, kepekli tahıllar, alfafa bitksi, su teresi, yam, karabuğday, arpa, darı ve Pekan cevizinde B17 vitamini bulunur.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal