Antalya’da 2 yıl önce öz kızına cinsel istismarda bulunmuştu: Babanın cezası belli oldu! 30 yıl hapis yatacak

Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan İbrahim B., 2 yıl önce öz kızı M.B.’ye cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanmıştı. Babanın aldığı ceza an itibariyle belli oldu. Mahkemede alınan karara göre kızına cinsel istismarda bulunan baba 30 yıl hapis yatacak. İşte detaylar...

23.08.2022-13:23 - (Son Güncelleme: 23.08.2022-16:18) Antalya’da 2 yıl önce öz kızına cinsel istismarda bulunmuştu: Babanın cezası belli oldu! 30 yıl hapis yatacak

2 Temmuz 2021 tarihinde Antalya’nın Serik ilçesinde intihar etmeye çalışan 16 yaşındaki M.B., Serik Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavil altına alınmıştı. M.B.’nin annesi F.T., hastaneye gittiğinde kızının arkadaşından acı gerçeği öğrendi. Kızının arkadaşı, M.B.’nin babası tarafından defalarca cinsel istismara uğradığını ve bu nedenle bunalıma girerek intihar etmek istediğini söyledi. Anne F.T., olayın hemen ardından Ekim 2020'de boşandığı İbrahim B. (48), hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yaşadığı zor anları anlattı

Velayeti mahkeme kararıyla annesine verilen M.B., pedagog eşliğinde verdiği ifadede, 2020 yılı Aralık ayında babası İbrahim B., ile Kumluca'ya gittiklerini ve ilk defa burada kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. 

Genç M.B.’nin ifadeleri sonrasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İbrahim B. bir gün sonra tutuklandı. Tutukluyken rahatsız olduğunu söyleyen İbrahim B. tedavi için götürüldüğü hastaneden firar etti. Yaklaşık 2 yıl sonra Ocak 2022’de polise teslim olan İbrahim B. tutuklanarak ceza evine gönderildi. 

Antalya Serik cinsel istismar

Babanın cezası belli oldu

Kızına art arda cinsel istismarda bulunan İbrahim B. Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafında 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Alınan karar hakkında konuşan anne F.T.’nin avukatı Yasin Sarı, ‘’Her ne kadar sanığa 30 yıl ceza verilmiş olsa da sanığın kişiliği, adli sicil sabıka kayıtları ve fiildeki kastın ağırlığı göz önünde bulundurulduğunda, asgariden ceza verildiği için ilgili istinaf mahkemesine cezanın artırılması için müracaatta bulunduk. Verilen cezayı az buluyoruz.” dedi.

Adaletin yerini bulduğunu söyleyen anne F.T. ise ‘’Yargıdan Allah razı olsun. Teşekkür ederim. Adalet yok diyorduk. Ama adalet gerçekten varmış. Buradan bütün kız annelerine sesleniyorum. Kızlarınızın arkasında durun. Kimse kızının arkasında durmamazlık yapmasın. Herkes cezasını çeksin. Bu olay duyulduğunda herkes 'iftira attı' diyerek beni yargıladı. 'Para karşılığı kızını kullanıyor' dediler. Tanımadığınız insanlar hakkında yorumlar yapmayın. Bizim yaşadıklarımız çok ağırdı. Hala yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Anne olarak çektiklerimi kimse bilemez.” sözlerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal