Başkan Erdoğan açıklamıştı: Gaziantep ve Mardin'deki kaza mağduru ailelere destek ödemeleri hesaplarda

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve Mardin’de yaşanan Türkiye’yi yasa boğan trafik kazasında, çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Başkan Erdoğan, kazada hayatını kaybeden ailelere destek ödemeleri yapılacağını açıklamıştı. Ödemeler hesaplara yatmaya başladı. İşte detaylar…

23.08.2022-12:44 - (Son Güncelleme: 23.08.2022-17:22) Başkan Erdoğan açıklamıştı: Gaziantep ve Mardin'deki kaza mağduru ailelere destek ödemeleri hesaplarda

Dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında Başkan Erdoğan, Türkiye’yi yasa boğan Gaziantep ve Mardin kazaları sonrası, hayatlarını kaybeden vatandaşların ailelerine destek yapılacağını ifade etmişti. Erdoğan’ın açıkladığı ödemeler hesaplara yatmaya başladı. 

Kazada yakınlarını kaybeden ailelere destek ödemeleri 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yaptığı açıklama, Gaziantep ve Mardin'de pazar günü yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin ailelerine verilecek 50'şer bin liralık destek, yarın hesaplara yatmaya başlayacağını belirtti. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Başkan Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası merak edilenleri cevaplamak için kameraların karşısına geçti. Sözlerine geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve Mardin’de yaşanan, herkesi yasa boğan kaza ile başladı. Erdoğan,"Bunun için de gerek devlet olarak 250 (bin lira) artı 50 (bin lira) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, bunun yanında firma 250 (bin lira) de onların desteğiyle bu olayda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine bu desteği sağlamış oluyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erdoğan’ın ifadeleri sonrası harekete geçti. Yarından itibaren kazalarda mağdur olan ailelerin hesaplarına, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 50 bin liralık destek ödemeleri yapılacak. Süreci, ailelerin bulundukları ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yürütecek.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal