08.02.2019-13:24 (Son Güncelleme:08.02.2019-13:13)

Kastamonulular Dayanışma Derneği, Başakşehir'de Kastamonu Kültür Gecesi Düzenleyecek

Kastamonulular Dayanışma Derneği Başakşehir Şubesi 09 Şubat Cumartesi akşamı Kastamonu Kültür Gecesi isimli bir etkinlik yapacak. Etkinlikte gösterilerin yanı sıra Umre, Kudüs ve Kastamonu çekilişi de olacak

Kastamonulular Dayanışma Derneği Başakşehir Şubesi, 09 Şubat Cumartesi akşamı Kastamonu Kültür Gecesi düzenliyor.

İstanbul’un 32 ilçesinde şubesi olan, kuruluşu 1985'lere dayanan ve üye sayısı 60 binin üzerinde olan Kastamonulular Dayanışma Derneği'nin düzenleyeceği Kastamonu Kültür Gecesi’nin sunumu ayrıca işaret dili kullanılarak da yapılacaktır.

Kastamonu, Sivas’tan sonra, 550 bin hemşehrisi ile İstanbul’da en çok nüfusu bulunan şehirdir.

Kısa adı Kas-Der olan Kastamonulular Dayanışma Derneği’nin Başakşehir Şubesi yapacağı Kastamonu Kültür Gecesi 9 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da Başakşehir Mehmet Emin Saraç Kültür Merkezinde gerçekleşecektir. (İstanbul, Başakşehir Mah. 1. Etap, Prof. Necmettin Erbakan Cad. Özçelik Sok. No: 1)

Mavi Karadeniz Televizyonu’ndan canlı yayınlanacak program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak. Kastamonu halk oyunları ekibi gösterilerini sunacak; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu da konser verecektir.

UMRE, KUDÜS ve KASTAMONU ÇEKİLİŞİ

İçeriği dopdolu bir program planlandı. Katılım sayısının üç binin üzerinde olması beklenen etkinlikte Kastamonu’dan yerel yöneticilerin il ve ilçe belediye başkanlarının olacak. Etkinliği amacı;

*Doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle Kastamonu’yu tanıtmak.

*Bu kapsamda etkinlikte çeşitli içeriklere yer verildi.

*Program sonrasında Umre, Kudüs ve Kastamonu tatil çekilişleri olacak.

*Ayrıca etkinlikte eğitime destek projesi kapsamında Başakşehir’den bir okulun Kastamonu’nun 19 ilçesinden birer okulla kardeş okul protokolü imzalanacaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr