30.04.2024-11:29 (Son Güncelleme:30.04.2024-17:22)

Schengen vizesine randevu engeli: Yoğunluk bahane edildi

Türk vatandaşlarının yaptığı Schengen vizesi başvuruları, Almanya, İspanya ve İtalya gibi ülkelerden olumsuz yanıt alıyor. Vize randevusu vermeyen söz konusu ülkeler gerekçe olarak ise ‘yoğunluğu’ gösterdi.

Almanya, İtalya, İspanya gibi Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularını iyiden iyiye zorlaştırıyor. Söz konusu iddialar hakkında bilgiler veren Almanya, İspanya ve İtalya'nın Ankara'daki misyonları vize başvurularında herhangi bir değişiklik yapılmadığını ifade etti.

Yoğunluk bahane edildi

AA’da yer alan habere göre; >Almanya, İspanya ve İtalya'nın Ankara'daki büyükelçilikleri hakkında Türk vatandaşlarının vize başvuru süreçlerinin askıya alındığına dair ortaya atılan iddialar gündeme geldi. Ancak Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği kaynakları, son dönemlerde vize politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, mart ayında başlatılan başvuru sisteminin hala aktif olduğunu açıkladılar.

Almanya misyonlarının aldığı vize başvuru sayısının, randevu taleplerini karşılayacak kapasitenin üzerinde olduğunu dile getiren kaynaklar, buna rağmen Büyükelçilik ve Başkonsoloslukların vize başvurularını almaya devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, vize politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını vurguladılar.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ise, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki yeni randevu uygulamasının mart ayında başlatıldığını ve hala devam ettiği belirtildi.


Bekleme süresi birkaç aya kadar uzayabilir

Ankara'daki Almanya, İspanya ve İtalya Büyükelçilikleri, Türk vatandaşlarının vize başvuru süreçleriyle ilgili yapılan iddialar hakkında açıklama yaptı. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, son haftalarda vize politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını ve mart ayında başlatılan başvuru sisteminin hala devam ettiğini belirtti.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği kaynakları, vize başvuru sayısının randevu miktarından daha fazla olduğunu, bu nedenle belirli vize türleri için bekleme sürelerinin artabileceğini ancak vize başvurularının hala kabul edildiğini vurguladı. İspanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri de Türk vatandaşlarına vize hizmetlerinin durdurulmadığını ve her gün vize verilmeye devam ettiğini belirtti.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği kaynakları ise diplomatik temsilciliklerinin vize başvuruları üzerinde çalışmalarına devam ettiğini ve başvuruların kapatılmadığını ifade etti. Ayrıca, vize randevularının dolu olması durumunda yeni randevuların haziran ayı için açılacağı bilgisi paylaşıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bazı medya organlarında yer alan "Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldığı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Büyükelçilikler, vize başvurularındaki yoğunluk nedeniyle randevu tarihlerinin ileriye alınabileceğini ancak başvuruların kapatılmadığını ifade ettiler.

kursat@haber365.com.tr