30.04.2024-10:21 (Son Güncelleme:30.04.2024-17:21)

Minik Edanur’un canına mal olmuştu: Ölüm çukurunda inceleme yapıldı

Küçükçekmece’de İBB’nin açtığı çukura düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur’un ardından başlatılan soruşturma kapsamında çukurda savcı ve bilirkişi tarafından inceleme yaptı.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Menekşe Sahil Parkı'nda bulunan ve İBB ekipleri tarafından açıldığı belirtilen çukura 5 yaşındaki Edanur Gezer’in düşerek hayatını kaybetmesi sonucunda başlatılan soruşturma devam ediyor. Olayın 3 gün sonrasında kapatılan çukurda savcı ve bilirkişi tarafından inceleme yaptı.

Ölüm çukurunda inceleme yapıldı

Akşam’da yer alan habere göre; Edanur'un hayatını kaybettiği parkta, savcı eşliğinde yapılan incelemede, iş güvenliği uzmanı da dahil olmak üzere üç bilirkişi bulunuyordu. Çocuğun boğulduğu çukurun derinliği 1 metre 35 santimetre olarak tespit edildi. Edanur'un ailesiyle piknik yaptığı alan ile çukur arasındaki mesafe ölçüldü.

Kimliği belirsiz olduğu için Edanur'un annesi ve babaannesinden DNA örneği alındı. Sonuçlar eşleşti ve cenaze 3 gün sonra ailesine teslim edildi. Kıraç Cemevi'ndeki törene İstanbul Valisi Davut Gül ve AK Parti Milletvekili Adem Yıldırım katılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve CHP yöneticilerinden katılım olmadı.


Ekşi Sözlük’te tepki çeken sözler

Ölen çocuğun ailesi Ekşi Sözlük'te hedef haline getirildi. Provokatörler, "Ölerek kurtuldu", "Ülkede herkes üremesin", "Mangal yapmasaydınız çocuğunuz ölmezdi", "Ailenin sorumsuzluğu" gibi yorumlar yaptı. Muhalif kesimde yer alan Birgün, Evrensel, Cumhuriyet gazeteleri ise habere yer vermedi; Sözcü ise sadece İBB'nin açıklamasını yayınladı. Acı haberi geri gönderme merkezinde alan ve 12 gün izin verilen anne Nurcan Gezer'in feryadı yürekleri dağladı. Anne Gezer, "Kızım seni nasıl göremedim" diyerek yürek burkan bir ağıt yaktı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr