29.04.2024-09:49 (Son Güncelleme:29.04.2024-17:32)

Gök gürültülü sağanak yağış geliyor: Meteoroloji’den 15 kente uyarı

Meteoroloji’nin yaptığı uyarılara göre 15 ilde gök gürültülü sağanak yağış yaşanacak. Yağış sebebiyle oluşabilecek sel, su baskını, dolu yağışı, rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbirli olmaları uyarısı yapıldı. İşte 29 Nisan 2024 hava durumu…

Yeni haftanın ilk gününe ait hava durumu raporunu paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok sayıda ilde gök gürültülü sağanak yağış yaşanacağını bildirdi. Yayımlanan 29 Nisan 2024 hava durumu raporuna göre, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hafta içi gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle sel, su baskını, fırtına, yıldırım gibi olumsuzluklar meydana gelebilir.

Meteoroloji’den 15 kente uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava durumu tahmin raporuna göre, önümüzdeki hafta boyunca Türkiye genelinde yağışlı bir hava bekleniyor.

29 Nisan-3 Mayıs tarihlerini kapsayan rapora göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Ankara gibi birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi öngörülüyor. Marmara ve Karadeniz kıyılarında sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyrederken, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Raporda ayrıca, rüzgarın genellikle kuzey yönlerden eseceği ve güney-doğu kesimlerde hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ise kuvvetli olarak esmesi öngörülüyor.


15 ile sarı kod

15 il için Meteoroloji'nin internet sitesinde MeteoUyarı sistemi tarafından sarı kodlu uyarı verildi.

Bu illerde gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Uyarı yapılan bölgelerde, öğle saatlerinde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi risklerin artabileceği vurgulandı. Halkın bu duruma karşı dikkatli olması gerekiyor. Uyarı yapılan iller şunlardır: Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Kırıkkale.

Çöl tozu güney kesimlerde sürecek

Çöl tozunun etkisinin azaldığı gözleniyor, ancak uzmanlar, pazartesi günü İç Anadolu'nun güneyi ile Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toz taşınımının görülebileceğini belirtiyorlar.

29 Nisan 2024 hava durumu


kursat@haber365.com.tr