30.04.2024-09:29 (Son Güncelleme:30.04.2024-17:20)

TBMM’de hareketlilik başladı: Yeni anayasa gündeme gelecek

Türkiye’nin yeni bir anayasaya kavuşması için süreç başladı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa konusunda siyasi partilere olan ziyaretlerine bugün başlıyor. İşte detaylar…

Yeni anayasa süreci resmen başlıyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edecek. Kurtulmuş’un ilk ziyaret edeceği parti ise CHP olacak. İki taraf arasındaki görüşme saat 11.30’da gerçekleşecek.

Siyasi partilerle istişare yapılacak

Haber7’de yer alan habere göre; Meclis Başkanı, aynı gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısını yapacağı güne denk düşerek onunla bir görüşme gerçekleştirecek. Bu buluşmaların odak noktası, ülkeye yeni bir ve sivil anayasa için ilk adımların atılması olacak. Meclis Başkanı Kurtulmuş, belirlenen takvime uygun olarak diğer parti gruplarını da ziyaret ederek süreci ilerletecek. Bu aşamadan sonra ise siyasi partiler arasında anayasa yapım sürecinin usul ve esaslarının belirlenmesi için detaylı görüşmeler yapılacak.


Ortak komisyon kurulacak

Bu doğrultuda, AK Parti grubundan bir heyet, anayasa turuna çıkacak ve siyasi partileri ziyaret edecek. Yeni ve sivil Anayasa'nın geniş toplumsal mutabakatla yapılabilmesi için tüm kesimlerin görüşleri alınacak.

Siyasi partiler öncelikli başlıklarını belirleyecek, ilerleyen süreçte ortak bir komisyon kurularak çalışmalar hızlandırılacak.

kursat@haber365.com.tr