Alparslan Büyük Selçuklu Liparit kardeşler kimdir? Prens Rati (Emre Kızılırmak) ve Prens İvan (Mehmet Ünal) kimdir?

TRT1'in sevilen dizilerinden biri olan Alparslan Büyük Selçuklu her hafta Pazartesi akşamları ekrana gelmeye devam ediyor. Dizinin konusunun yanı sıra kastı da oldukça ilgi görüyor. Merak edilen karakterlerden birisi de Liparit kardeşler oldu. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu Liparit kardeşler kimdir, kim canlandırıyor? Prens Rati (Emre Kızılırmak) ve Prens İvan (Mehmet Ünal) kimdir? İşte detaylar...

23.05.2022-20:35 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-20:35) Alparslan Büyük Selçuklu Liparit kardeşler kimdir? Prens Rati (Emre Kızılırmak) ve Prens İvan (Mehmet Ünal) kimdir?

Alparslan Büyük Selçuklu her hafta Pazartesi akşamları izleyici karşısına çıkıyor. Yayınlanan bölümleri ile izleyiciyi ekrana kilitleyen dizinin ilk bölümü 8 Kasım 2021 tarihinde yayınlanmıştı. Dizinin senaryosunu Emre Konuk yazarken tarihi kurgu olan bu dizinin yönetmenliğini ise Sedat İnci yapıyor. Peki dizinin merak edilen karakterlerinden Liparit kardeşler kim? İşte detaylar...

Alparslan Büyük Selçuklu Liparit kardeşler kimdir?

Dizide Liparit kardeşlerden Prens Rati'ye Emre Kızılırmak hayat verirken Prens İvan'a ise Mehmet Ünal hayat vermektedir.

Prens Rati kimdir?

Prens Rati, Gürcü komutan Liparit'in oğludur. Selçukluların ve Bizanslıların karşısına babasının intikamını almak için çıkmıştır.

Prens İvan kimdir?

Prens İvan, Gürcü komutan Liparit'in oğludur. Selçukluların ve Bizanslıların karşısına babasının intikamını almak için çıkmıştır.

Prens Çortunel kimdir?

Çortunel ise Gürcü komutan Liparit'in yeğenidir. Kendisi Pasinler Savaşı esnasında Melik Alparslan tarafından öldürülmüştür.

Kral Liparit kimdir?

Dukas tarafından infaz edilen Kral Liparit, Gürcü Kralı ve generalidir.

ivan ve rati

Prens Rati'ye hayat veren Emre Kızılırmak kimdir?

9 Mart 1983 tarihinde Ankara'da doğan Emre Kızılırmak, oyunculuğunun yanı sıra eski bir modeldir. Annesi babası öğretmen olan Kızılırmak'ın kendisinden üç yaş büyük bir abisi vardır. Kızılırmak'ın annesi Samsunlu iken babası ise Sivaslıdır. Emre Kızılırmak çocukluğunu İzmir'de geçirmiş ve üniversite için ise Eskişehir'e gitmiştir. Burada Spor Akademisi Rekreasyon bölümünü bitirmiştir.

2007 yılında Best Model of Turkey yarışmasında ikinci olan Emre Kızılırmak, 2008 senesinde Güney Kore'de yapılan Manhunt International erkek güzellik yarışmasında ise "Dünya'nın En İyi Podyum Mankeni" olarak seçilmiştir. Oyuncluk alanına ilk girişi ise ATV ekranlarında yayınlanan Aşk Bir Hayal dizisindeki Teğmen Altay rolü ile olmuştur.

2012 senesinde Efes Kızları'ndan olan Sevda Bayraktar ile dünya evine girmiştir. 2014 senesinde ilk çocuklarını kucaklarına alacak iken doğumdan birkaç hafta önce bebeklerini kaybetmişlerdir. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal