Alman Medyası: Erdoğan Yaptırım Tehditlerini Umursamıyor

Türkiye’nin son zamanlarda pekişen, dış politika meselesinde taviz vermeyen tutumu, Alman medyasını oldukça kaygılandırdı.

07.12.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 07.12.2020-10:48) Alman Medyası: Erdoğan Yaptırım Tehditlerini Umursamıyor

ABD’nin tehditlerine aldırış etmeden Rusya’yla S-400 alımı meselesinde anlaşan Türkiye’nin bu süreci izleyen zamanlarda gösterdiği bağımsız tutumu, dünya politikasında da yankı uyandırmaya devam ediyor.

Alman Tagesspiegel, son yayınladığı raporda,Türkiye ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika meselesinde gösterdiği istikrarlı tutumu inceleyen bir rapor hazırladı.

''ERDOĞAN YAPTIRIM TEHDİTLERİNDEN ETKİLENMİYOR''

“Erdoğan yaptırım tehditlerinden etkilenmiyor” başlığı ile verilen haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politik gücüne ilişkin çok ses getiren ifadeler kullanıldı.

''TÜRKİYE BÖLGESEL BİR GÜÇ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’yi bölgesel bir güç haline getirdiğini yazan Tagesspiegel, bu kuvvet ile AB VE ABD’den bağımsız bir şekilde verdiği kararlarla dış politika meselesinde hiçbir ülkeye taviz vermeyen bir tutum sergilediğini belirtti.

NATO müttefiklerinin karşı çıkmalarına rağmen Rusya’dan S-400 alan Türkiye'nin, yaptırım ifadelerinden etkilenmediğini yazan Alman gazete, Türkiye’nin aynı bağımsız ve istikrarlı tutumu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerinde de gösterdiğini belirtti.

Bölgedeki faydalarının zarara uğrayacağı kaygısıyla hemen hemen bütün devletlere Türkiye’ye karşı yardım için kapısına giden Yunanistan’ın, ABD’ nin de desteğini aldığını ifade eden yazı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buna aldırış etmeden istikrarlı bir şekilde sondaj faaliyetlerini de sürdürdüğüne yer verdi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN GÖÇMEN KORKUSU

Avrupa’nın korkup ülkelerine almadığı milyonlarca göçmene Türkiye’nin kucak açtığının aktarıldığı yazıda, AB ülkelerinin göçmenlere karşı yaşadığı korku da anlatıldı.

“Erdoğan, Türkiye’yi AB veya ABD tarafından idare edilmesi gereken bir güç olarak görmüyor” sözleriyle, ülkenin tam bağımsız siyasetinin altını çizen yazı, Batılı hükümetlerin Türkiye’nin elde ettiği güçlü konuma karşı içinde olduğu huzursuzluğu da açıkça gösterdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal