AKT coin nedir? AKT coin projesi ve yol haritası

Akash Network (AKT) hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler AKT coin nedir? sorusuyla AKT coin projesi ve geleceği ile ilgili araştırma yapmaya başladılar.

06.05.2022-19:55 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-19:55) AKT coin nedir? AKT coin projesi ve yol haritası

Merkezi olmayan blok zinciri olan Akash Network (AKT) aynı zamanda merkezsiz finans ve yine merkezsiz bulut sağlayıcısıdır. Kendisini tanımlayan bir “DeFi için DeCloud” olan Akash ağının mevcut sağlayıcıları tarafından daha ucuz ve daha verimli altyapı kullanarak (dApp’ler) oluşturur. Akash Ağı, aynı zamanda geleneksel bulut hizmeti sağlayıcısıyla uyumlu olarak da hazırlanmıştır.

AKT coin nedir?

Akash Network, merkezsiz finans (DeFi) alanı içinde tine merkezi olmayan (dApp) uygulamasıyla makine öğrenimine benzer yüksek oranda bilgi işlem ve yüksek büyüme hedefler. Akash, Cosmos Hub’ın bir parçasıdır ve projede farklı alandaki blok zincir ağlarıyla geniş bir alanda hizmet etmesine izin verir.

AKT coin nedir

Bulut hizmetine ilişkin sağlayıcılar ve geliştiricilerde sunucuların kurulması ve yönetimi endişeye gerek duymadan daha hızlı başlatmalarına imkan tanır. Fakat, müşterilerin sağlayıcılarla ve işlevselliklerle sınırlı seçenekleri bulunur.

Akash Network aynı zamanda geliştiricilerin ve işletenlerin ihtiyaç durmaları halinde ödeme yapabilecekleri esnek alanda model de sağlar. Sansüre dayanıklı ve izin verilmeyen bir yapısıyla onu merkezi rakiplerinin yanından ayıran birkaç temel unsura sahip olmasını sağlar. Kavramsal alanda merkezsiz blok zincirine benzeyen Akash Network’ün Akash’ı genel anlamda büyük, merkezdeki verileri rahatsız eden bilgisayar korsanlarına karşı dayanıklı hale getirmek için de yardımcı olur.

AKT coin projesi ve yol haritası

Akash Network’te temel mimari, Tendermint algoritmasınDAKİ Bizans hataya dayanıklı olarak tasarımını çerçevelediği Cosmos yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılıp çalışabilirliliği sağlanmıştır. Bununla birlikte bir Hisse Kanıtı (PoS) blok zinciri olan AKT coin projesi, zincirler arasındaki çalışabilirliği artırmak amacıyla da bloklu bir ekosistem içinde bulunur.

Akash Network’ün 2020 yılı Eylül ayında ana ağ 1.0 sürümü, daha sonra da 100.000.000 öncesinden madencilik yapmış AKT tokeninin ilk arzındaki maksimum 388.539.008 AKT arz sınırları vardı. İlk arzında yatırımcılar, Akash Network vakfının ve aynı zamanda ekibin kendisi arasında paylaştırıldığı söylenir. Ayrıca proje, 1.800.000 AKT’lik bir kamu satışından geçtiği de proje kayıtlarında yer alır.

Ana ağı 2.0’ı Mart 2021’de piyasaya sürülen Akash Network, en son test ağı, yüzlerce geliştirici tarafında 2.0 genel ana ağ yayınlanması öncesi merkezi olmayan bulutu kullanarak binlerce uygulamada dağıtıldığını gördü. Yerleşik şirketler ile işbirliği yaptığı sırada insanlara daha ygun maliyetli kaynaklar sunan bir pazar olma vizyonunu gerçekleştirmek isteyen Akash kripto ağı, bulut bilişim endüstrisinin yapısını yükseltmek yerine iyileştirmeyi amaçlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal