Kiraz çıktı mı? Kiraz fiyatları manav ve pazarlarda ne kadar?

Bahara geçiş ile birlikte yaz meyvelerinin de tezgahlarda yerini alması bekleniyor. Yaz denince akla ilk gelen meyve ise kiraz oluyor. Sezon başında 700 TL’den satılan kiraz için sevindiren haber verildi. Tezgahlarda yer alan kirazların fiyatları düşüyor. Peki, Kiraz fiyatları ne kadar? Kiraz kaç TL’den satılacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

06.05.2022-19:28 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-19:28) Kiraz çıktı mı? Kiraz fiyatları manav ve pazarlarda ne kadar?

Yaz mevsimine çok az bir süre kala yaz meyveleri de kendisini göstermeye başladı. Sezonun başlamasıyla 700 TL’den satışa sunulan kiraz fiyatları şimdilerde 40 TL ila 80 TL arasında fiyatları değişmektedir. Kiraz mevsimi yaklaştıkça bollaşan ürünlerde fiyatların düşmesine neden oluyor. Manisa’da kiraz pazarında bulunan tüccarlar 10 gün içerisinde fiyatların 10 TL’ye kadar gerileyeceğini ifade ediyorlar. Kiraz hasadının yapıldığı başlıca illerden olan Manisa’da kiraz hasadı devam ederken ürünlerin artması ile fiyatlarda düşüşe geçti. Ülkemizde satışa sunulan kirazlar aynı zamanda yurt dışına da gönderilmektedir. Peki, Kiraz fiyatları ne kadar? Kiraz kaç TL’den satılacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

“Ürün çoğaldıkça fiyatlar düşecek”

Mevsimin yaklaşmasıyla birlikte marketlerde, manavlarda yerini alan kirazın fiyatı da günden güne düşmeye devam ediyor. İstanbul’da esnaflık yapan kiraz tüccarı Şakir Şan, kiraz fiyatları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

 “Manisa’dan 35 senedir kiraz alıyoruz. Sezonun ilk kirazını almaya başladık. Paketleyip İstanbul’a gönderiyoruz. Oradan da marketlere sunuyoruz. Şu anda da 40 TL ile 80 TL arasında marketlerde satılıyor. Zaten milletin alım gücü yok. Buna nakliye, işçilik masrafı koyduğunuz zaman 10 TL daha üzerine ekleniyor. Yeni mevsim yeni sezon olduğu için fiyatlar sembolik denebilir. Aldığımız ücretlerde kar yok desek yeridir. Bunun yanında başka ürünlerle de çeşitlendiriyoruz. Mal çoğaldıkça fiyatlar da düşecektir. Bu sene rekolte de çok, soğuktan etkilenme de yok. Pazar gününden sonra da kiraz çoğalacaktır. Çoğaldıkça da fiyatlar düşecektir.”

Kiraz Ne Kadar

Kiraz fiyatları ne kadar?

Sezon başında fiyatıyla şok yaşatan kiraz şimdilerde ciddi düşüş yaşamaktadır. Her sene olduğu gibi mevsim normalinde daha düşük fiyata satışa sunulan kirazın fiyatı hala yüksek görülse de 10 gün içerisinde daha da düşeceği söylenmektedir. İstanbul’da tüccar olan Haşim Kardaş, “İstanbul’a gönderim yapıyoruz. Kirazları boyuna ve kalibresine göre ayırıyoruz. 700-800 TL gibi fiyatlar sembolik. Şu an öyle bir fiyat yok. En yüksek kiraz fiyatı 80 TL. O da ihracata gidiyor zaten. Bizim aldığımız kirazlar 40 TL’den 60-70 TL’ye kadar gidiyor. Maliyetiyle 80 TL’ye kadar çıkabiliyor. Önümüzdeki günlerde de fiyatlar oldukça düşer. Ürün az olduğu için, hasat da yeni başladığı için fiyatlar yüksek gidiyor. 10 gün sonra fiyatlar 10 TL’ye kadar düşer. Ürün çok” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde görülen yağışlar ve güzel havaların etkisi ürünlerde de etkisini gösterirken kiraz da bu bereketten nasibi aldı. Bu sene kirazın bol olması nedeniyle fiyatların da yüksek olmayacağı söylenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal