AK Parti'den İhracatçılara Destek Geldi!

AK Parti, ihracat kanununda değişikliği öngören 19 maddelik yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklifin ihracat yapan girişimcileri rahatlatması bekleniyor.

15.10.2021-17:17 - (Son Güncelleme: 15.10.2021-17:27) AK Parti'den İhracatçılara Destek Geldi!

AK PARTİ ihracat kanununda değişikliği onaylayan 19 maddelik yeni yasayı meclise sundu. Yeni kanun teklifi, ihracata yönelik yatırım ve üretimin teşvik edilmesi ve yatırımların hızlandırılması sağlayarak ihracatın artması sağlanıyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan geçtiğimiz ay ihracatçılar için yeni düzenlemelerin yolda olduğunu belirtmişti. Bülent Turan yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'nin salgın, çip krizi ve küresel ekonomik küçülmelere rağmen ihracat sorunlarını çözdüğünü belirtti.

İHRACAT TABANA YAYILACAK

İhracatçıların önünü açmanın ilk adımı olacak yasanın önemini belirten Turan sözlerine şu şekilde devam etti; "İhracatçılarımızın en önemli meselelerinden birinin finansman erişiminde teminat sorunu olduğunu biliyoruz. Bu yüzden İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu. Kurulan Şirketle birlikte, ihracatçılarımızın en büyük sorunu olan kredide kefalet sorununun ortadan kalkması, ihracatçılarımızın krediye erişim maliyetinin düşürülmesi, ihracatımızın tabana yayılması ve ihracatın büyümeye katkısının sürdürülebilir kılınması amaçlanıyor." dedi.

YENİ KANUN TEKLİFİNİN AMACI

Yeni kanun teklifinin, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetlerle iştigal eden firmaların teminat ihtiyaçlarını karşılayan ihtisaslaşmış bir kefalet kurumu olan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketine ihracatçı birliklerince gerekli sermaye katkısı sağlanması için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması öngörülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal