Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir projeye imza attı! Ailelere 700 TL ödeme yapılacağı duyuruldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım modelleri üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Sosyal yardım çalışmaları kapsamında bir yardımda asker ailesi ve çocuklarına geldi. Muhtaç asker aileleri ve çocukları kapsamında yürütülen çalışmanın detayları merak ediliyor. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü sosyal yardım çalışmasının detayları…

03.05.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 03.05.2022-23:13) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir projeye imza attı! Ailelere 700 TL ödeme yapılacağı duyuruldu

Ülkemizde yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan pek çok vatandaşın ihtiyaçlarını giderebilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım modelleri üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Muhtaç asker aileleri ve çocuklarına yardım için geliştirilen yeni model hakkında ayrıntılar paylaşıldı. Yardımların nakit ödeme olarak kişilere yapılacağı açıklaması yapıldı. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü sosyal yardım çalışmasının detayları…

2022 muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit programı nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok kişinin yardımına koşmaktadır. Bu kez d askerlik görevini yapan ve durumu olmayan ailelere nakit ödeme yapılacağını kamuoyu ile paylaştı. . 'Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Programı' adı altında yapılacak olan destek yardımı detayları açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen sosyal yardımda muhtaç asker ailelerinin hesaplarına 2 ayda bir toplu olarak ödeme yapılacağı detayı aktarıldı. Yapılacak olan yardım tutarının ise 500 TL olacağı paylaşılan detaylar arasında yerini aldı. Bu yardım için vatani görevini yerine getiren asker evli ise eşi değil ise ailesi başvuru yapabilir. Ayrıca sosyal emniyeti olmayan ve 3294 sayılı yasa kapsamında kabul edilen yurttaşların yararlanabilecekleri duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı

2022 muhtaç asker çocuğu yardımı

Askerlik görevini yerine getiren kişiler için geliştirilen bu sosyal yardım modeli Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni dönem yardımları arasında yerini aldı. İkinci bir modelin ise asker çocuklarını kapsadığı açıklanırken konu hakkındaki detaylarda paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı' ile ihtiyaç sahiplerinin yardıma koşan bakanlık bu yardım için kimlerin başvuruda buluna bileceğini de söyledi. Askerlik görevini yapan kişinin eşi ya da çocuğuna bakmakla yükümlü olan vasi tarafından müracaat yapılabilecektir. 2 ayda bir hesaplara yatırılacak olan ödeme ise 200 TL olarak hesaplarda olacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı asker ailesi yardımlarına nasıl başvuru yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu 'Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Programı' ve 'Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı' programlarından yararlanmak isteyen kişilerin nasıl başvuru yapacağı da merak ediliyor. Bu yardımlar için Sosyal Hizmet Müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz. Kişilerin ihtiyaç sahibi olduklarını kanıtlaması durumundan sosyal yardımdan yararlanma hakkı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal