Aile Kavramının Günümüzde Yeri

Aile kavramı her toplum için önemlidir. Yıllar içerisinde yaşanan gelişmelerinde etkisiyle günümüz aile kavramı kendi içinde farklı boyutlara sahip olmuştur. Peki aile kavramı günümüzde ne durumda? İşte detaylar...

12.06.2020-16:56 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-16:01) Aile Kavramının Günümüzde Yeri

Bilim insanları aile olabilmek için aramızda kan bağının olmasının gerektiğini söylüyor. Bu durumu kimse inkâr etmez lakin aile olabilmek için sadece kan bağına mı ihtiyaç vardır? 

AİLE KAVRAMI

Aile olmak için kan bağınızın olması da yeterli değildir. Aile olmak sevgiye de ihtiyaç duyar. Çünkü bir aileyi, aile yapan şey yalnızca kan bağı değildir. Sevgide aile olmak için önemlidir. Ne yazık ki günümüzde aile bağına baktığımızda bu yapının bozulduğunu görüyoruz.

İnsanların kalplerinde oluşan sevgisizlik, her geçen gün daha da fazlalaşmaya başladı. Günümüzde insanlar aile olmanın ne demek olduğunu unuttular. Bunula birlikte paylaşmanın, birlikteliğin önemi yok olmaya başladı. 

AİLE OLMAK UNUTULDU

TÜİK' in 2019 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerine göre boşanan çiftlerin sayısı 2018 yılında 143 bin 573 iken, 2019 yılında %8.0 artarak 155 bin 47 oldu. İnsanlar aile içinde olan problemleri çözmek yerine boşanmayı tercih ediyor. Sıkıntılarını ve huzursuzluklarını paylaşmayı bile düşünmüyorlar. Bu şekilde hareket eden insanlar için de boşanma beklenen bir sonuç olarak ön görülüyor.

Eskiden sokakta vakit geçiren, birlikte gülüp birlikte ağlayan insanlar vardı. Şimdi ise sokaklarda ne gülüşler ne de o insanlar kaldı. Aslında aile olmanın kan bağına gerek kalmadan güzel bir şekilde olduğunu bize eskiler gösterdi. Sevgisiz hiçbir şey olmayacağı gibi ailede olmuyormuş. Biz değerlerimize kıymet vermezsek değerlerimiz yok olup gider. Bu yüzden önemli değerlerimizden olan aile kavramına gereken özeni göstermemiz gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal