Ağrı Dağı Nerededir?

Ağrı Dağı nerededir, hangi ildedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye'nin en büyük zirvelerinden biri olarak bilinen Ağrı Dağı hangi il sınırları içerisinde bulunur sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki Ağrı Dağı nerede, en son ne zaman patladı?

05.02.2021-13:36 - (Son Güncelleme: 05.02.2021-13:36) Ağrı Dağı Nerededir?

Ağrı Dağı'nın en son ne zaman patladığı ve nerede olduğu merak ediliyor. Peki Ağrı Dağı nerede, hangi il sınırlarında ve ne zaman patladı? İşte detaylar...

AĞRI DAĞI NEREDE HANGİ İLDEDİR?

Ağrı Dağı, Türkiye'nin doğu bölgesinde İran'ın 16 km batısında ve Ermenistan'ın 32 km güneyinde yer almaktadır. Dağın yüzde 65'lik bir kesimi Iğdır ilinde, kalan yüzde 35'lik kesimi ise Ağrı ili sınırları içerisinde bulunuyor. Peki Ağrı Dağı en son ne zaman patladı?

AĞRI DAĞI EN SON NE ZAMAN PATLADI?

Türkiye'de bilinen son yanardağ patlaması 1441 yılında Nemrut'ta gerçekleşti. Bazı kaynaklar ise, 1692'de de bir patlamanın gerçekleştiğini iddia ediyor. 1840 yılındaki deprem esnasında, Ağrı Dağı'nda çok büyük olmayan bir patlamanın gerçekleştiği belirtiliyor. Ağrı Dağı en son 178 sene önce kısmen faaliyete geçti.

AĞRI DAĞI'NA NASIL GİDİLİR?

Ağrı Dağı'na nasıl gidilir? Ağrı Dağı için ulaşım ve konaklamadan bahsedecek olursak, buraya ulaşım Ankara ve Erzurum arasında hava, demir ve de karayolu bağlantıları ile gerçekleşmektedir. Ağrı Dağı hemen hemen herkes tarafından beğenilen ve mutlaka tırmanış yapılmak istenen bir yerdir. 

Ağrı Dağı'na en yakın merkez Doğubeyazıt olarak belirlenmektedir. Buraya da Ağrı ili ve de Erzurum illerinden ulaşmak oldukça kolay olmaktadır. Ayrıca bu kent ve çevresinde pek çok konaklama, lokanta tesisleri yer almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal