ABD, Irak’tan Çekiliyor

Bağdat’tan yapılan açıklamaya göre, ABD, muharip güçlerini Irak’tan çekiyor. Bağdat hükümeti, geri çekilme ile ilgili Washington’la anlaşmaya vardıklarını da duyurdu.

17.09.2021-17:09 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-17:09) ABD, Irak’tan Çekiliyor

ABD, 20 yıldır işgal ettiği Irak’tan çekiliyor. Yapılan açıklamaya göre iki ülkenin heyetleri arasında Bağdat’ta yapılan anlaşma ile birlikte Amerika, savaşçı güçlerini ülkeden çekecek. Irak haber ajansı INA’da yer alan bir habere göre ise ABD'nin Irak'taki askeri üslerdeki asker sayısı ve kapasitesinin azaltılacağını belirtiliyor. Anlaşmada en önemli madde ise, Barzani’nin kalesi olan Erbil’deki Amerikan üssündeki askerlerin de sayısının azaltılacak olması.

ABD IRAK HÜKÜMETİNDEN ÇEKİLİYOR

Eylül ayının sonuna kadar Ayn El Esed ve Erbil’deki Amerikan üslerindeki asker sayısı büyük oranda azaltılacak. ABD de Temmuz ayında yaptığı açıklamada Irak'taki muharebe misyonunu resmen sona erdirerek sadece Irak ordusuna askeri eğitim ve danışmanlık sağlamayı planladığını açıklamıştı. ABD ve Irak hükümetlerinin Temmuz ayındaki ortak açıklamasında Irak'taki mevcut Amerikan muharip birliklerinin yıl sonuna kadar ülkeden çekileceği kaydedilmişti. Irak'ta yaklaşık 2 bin 500 Amerikan askeri bulunuyor

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal