700 Bini Aşkın Kamu İşçisinin Ek Ödemeleri Hesaplara Yatıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 700 binden fazla memurun hesabına 13 günlük ek ödeme yapılacağını açıkladı.

29.01.2021-10:34 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-10:59) 700 Bini Aşkın Kamu İşçisinin Ek Ödemeleri Hesaplara Yatıyor

Resmi Gazete' de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararının ardından kamuda çalışan işçilere ödenecek ek tediyelerin, kamu kurumlarınca bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacağını bildiren Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Birinci ilave tediyenin 13 günlük ilk taksiti, bugün ödenecek. İkinci taksit ise 11 Mayıs 2021 tarihinde hesaplara yatırılacak. Yeraltı maden işçilerine yapılacak ilave tediyenin tamamı ise 24 Aralık 2021 tarihinde ödenecek' diye belirtti.

2 TAKSİTTE ÖDENECEK

Bakan Selçuk, memurlara ek ödemenin 52 gün olduğuna işaret ederek, yılda iki kez yayınlandığını ve iki taksitle ödendiğini belirtti.

TAŞERONDAN KADROYA GEÇENLERDE DAHİL

Bakan Selçuk, 6772 sayılı kanuna göre, devlet ve ona bağlı kuruluşlarına ödenen ek ücretlere ilişkin ek ödemelerin de kamu çalışanlarına yapılan ek ödemelere dahil edildiğini hatırlattı.

'İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Selçuk, 'Bakanlık olarak daima olduğu gibi Türkiyemiz için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal