24 ilde eş zamanlı 'Tümör' operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 organize suç örgütüne silah temin eden 26 suç grubu üyelerine yönelik 24 ilde 284 şüphelinin yakalanmasına ilişkin 'Tümör' operasyonu için düğmeye basıldı. İşte haberin detayları...

01.07.2022-14:18 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-17:58)

KOM Daire Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl 8 ilde "Sahil Rüzgarı", 9 ilde ise "Sahil Rüzgarı-2" ile 30 ilde "Tırpan" ve Nisan ayı içerisinde 16 ilde eş zamanlı "Müsilaj" operasyonları gerçekleştirilmişti. 


KOM Daire Başkanlığı koordinesinde devam ediyor 

Vatandaşlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini başvurarak kendilerini devletin erklerinden üstün gösterme çabasına giren mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına ilişkin mücadele KOM Daire Başkanlığı koordinesinde sürmeye devam ediyor. 

Kimlikleri tespit edildi 

Bu çerçevede "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" ve "Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit" suçlarını işledikleri tespit edilen 9 organize suç örgütü ile bahsi geçen örgütlere silah temin edildiği belirlenmiş olan 26 suç grubu üyelerinin kimlik tespiti yapıldı. 

''Tümör'' operasyonu başlatıldı 

Söz konusu çalışmaların tamamlanmasının sonrasında Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları yönünde Ankara, İzmir, Adana, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Muğla, Malatya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya ve Osmaniye olacak şekilde sabahın erken saatlerinde 24 ilde eş zamanlı olarak haklarında gözaltı kararı verilmiş olan 284 şüphelinin yakalanmasına ilişkin "Tümör" adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal