Ankara'da korkunç sel felaketi! Sular altında kalan binada Busenur Doğanay yaşamını yitirdi

Selin ardından sokakların adeta göle döndüğü ve 4 vatandaşın yaşamını yitirdiği Ankara'dan acı haber geldi. İşte haberin detayları...

01.07.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-13:46)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün geçtiğimiz gün sarı kodlu uyarı yapmış olduğu iller arasında bulunan Ankara'yı akşam saatleri içerisinde sağanak yağış etkisi altına aldı. 

Özellikle de Keçiören, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde etkili olan sağanak yağıştan dolayı cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Öte yandan sürücüler suyla kaplanan yollarda ilerlemekte bir hayli güçlük çekti. Bazı araçlar ise suda sürüklendi. 

Bazı bölgelerde de araçlar yolda kalarak suyun altına gömüldü. Suda sürüklenen bir motosiklet etraftaki vatandaşların çabası ile son anda kurtarıldı. Çok sayıda noktada binaların giriş katlarında yer alan ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suyu boşaltmaya devam ederken, itfaiye ekipleri su tahliye etmek için çalışmalara başladı. 


Busenur Doğanay suların altında kalan evinde hayatını kaybetti 

Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi'nde yer alan 4 katlı Umut Apartmanı'nı da aniden başlayan sağanak ile birlikte su bastı. Yokuştan gelen sel suyu binanın içerisine girdi. Zemin kat ile kot-1'de yer alan daireler suyla doldu. Kot-1'deki evde yaşamını sürdüren Busenur Doğanay'ın evin suyla dolması üzerine mahsur kaldığı yönünde ihbar edildi. Gelen ihbar üzerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye intikal etti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma dalgıçları, binaya girerek arama çalışmaları başlattı. Bir yandan da suyun tahliye edilmesi için çalışma yapıldı. Yapılan çalışmaların ardından Doğanay'ın cansız bedenine ulaşıldı. Doğanay'ın cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından evden çıkarılarak ambulansla Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. O esnada ise Doğanay'ın komşuları gözyaşlarına boğuldu. 


''Üst katın yarısına kadar su çıkmış''

Öte yandan Ankara Valisi Vasip Şahin, binaya gelerek incelemede bulundu. Vali Şahin, binanın aniden suyla dolduğunu ifade ederek, "Eksi 1'de olduğu için oraya tamamen sular dolmuş. Orada hayatını kaybetti vatandaşımız. Komşusu çocuğun yardım talebini, sesini duyduğu için o da haklı olarak sinir krizi geçirdi. Arkadaşlarımız, bütün ekipler, dalgıçlar herkes hemen buraya yönlendirildi. Dalgıçlar kapı kapalı olduğu için ve su belli bir seviyeye kadar çıktığı için kapıyı açamadılar. Pencereden girmeye çalıştılar. Suyun tahliyesi de bir kaç motorla yapılmaya çalışıldı. Buraya ekipler en kısa sürede intikal edip, gerekli çabayı gösterdiler. Ama maalesef üzücü sonuç bir genç kızımız vefat etti. Mevcut eksi 1'in üzerindeki kota kadar, yani üst katın yarısına kadar su çıkmış. Binanın arka tarafından ani su baskını olmuş. Yardım istediğinde su belli bir seviyeyi geçmiş" diye aktardı. 


''Kaybolan bir kişi için arama çalışmaları devam ediyor'' 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaşanan sel felaketine yönelik, "Ankara Keçiören'de, saat 17 civarındaki yoğun yağış sonucunda su baskınına uğrayan bir eve ulaşıldığında, bir kişinin hayatını kaybetmiş olduğu anlaşılmıştır. Kayıp olan bir kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Başımız sağ olsun" dedi. 


8 vatandaş mahsur kaldıkları yerden kurtarıldı 

AFAD'dan Ankara'da yaşanan son duruma yönelik açıklama yapıldı. Bahsi geçen açıklamada ise, "Ankara İl AFAD Müdürlüğümüze 112 Acil Çağrı Merkezi'nde 221 ihbarda bulunulmuştur. Ekiplerimizin çalışmaları ile İvedik'te 8 vatandaşımız mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılmıştır" diye ifade etti. Ankara Valiliği tarafından gelen açıklamada ise, "İlimizde akşam üzeri yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle Yenimahalle ve Keçiören ilçelerimizde ev ve işyerlerinin alt katlarında yer yer su baskınları yaşanmış olup; ekipler çalışmalarını sürdürmektedirler" diye söylendi. 


Kum torbaları ve taşlarla yığınak yapıldı 

Ayrıca Ostim 1467. Caddesi, biriken yağmur suları yüzünden trafiğe kapatıldı. Bir araç sürücüsü sudan çıkaramadığı aracını yolda bırakmak zorunda kaldı. Diğer yandan arızalanan otomobillerin çekiciyle araç servislerine götürüldüğü, cadde üzerinde bulunan bazı dükkanların ise su baskınlarına karşı önlem olarak kum torbaları ve taşlarla yığınak yapıldığı görüldü. 

Keçiören'de Cumhuriyet ve Çekirge Caddelerinde rögarlar taşarken, ulaşımda aksaklıklar meydana geldi. Tepebaşı Kavşağı ve Fatih Caddesi'nde bazı iş yerlerini su bastı. İş yeri sahipleri biriken suyu tahliye etmek adına mücadele verdi. İtfaiye ekipleri de suların tahliyesi için çalışma yürüttü.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal