Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından önemli açıklamalarda bulundu! Yunanistan, gıda krizi ve sel felaketlerinden etkilenen şehirler hakkında konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan ile yaşanan sıkıntılar hakkında konuşan Başkan Erdoğan, Gıda krizi ve sel felaketlerinden etkilenen şehirler hakkında açıklamalarda bulundu.

01.07.2022-14:07 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-14:42) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından önemli açıklamalarda bulundu! Yunanistan, gıda krizi ve sel felaketlerinden etkilenen şehirler hakkında konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, yan çizmeye kalktılar ama bu bizim kırmızı çizgimiz diye ifadelerde bulunarak, "Liderler olarak yaptığımız görüşmeden sonra arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bizler bu sözleşmenin içine girmesi gereken teröre ve teröristlere yönelik şartlarımızı koyduk. Bunlar kabul edildi. AB bu işi hep PKK ile geçiştirdi. Artık bu PKK ile kabul edilebilecek bir terör mücadelesi değildir. Buraya PYD/YPG ve FETÖ terör örgütlerini de yerleştirdik. Biraz yan çizmeye kalktılar ama bu bizim kırmızı çizgimiz dedik. Bunun NATO sözleşmesinin mutabakat zaptına özellikle PKK'nın dışında YPG ve FETÖ terör örgütü yerleşmiş olması bizim nasıl başarıyla çıktığımızın ifadesidir. NATO Zirvesi'nde de terörle mücadelemizi de Türkiye'deki bu gösterileri de, Avrupa'daki terör gösterilerini de yayınladık." açıklamalarında bulundu.

"Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor"

Başkan Erdoğan, Yunanistan'ın verdiği sözleri tutmadığını ifade ederek, "Yunanistan ile savaşa girelim derdimiz yok. Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. 147 kere hava ihlali yaptılar. Biz komşuysak, dostsak, eğer barış içerisinde yaşamak istiyorsak bizim hava sahamızı 147 kere niye ihlal ediyorsunuz? Bize düşen nedir? Hava Kuvvetlerimiz gerekeni verecektir? Yapmazsa benim vatandaşım ne der? Bizim Silahlı Kuvvetlerimiz nerede demez mi? Liderler bizi barıştırmak için çok sarf ettiler. Şu an böyle bir şey düşünmüyoruz. İlerde şartlar ne getirir bakarız, ona göre değerlendirmelerimizi yaparız." ifadelerini kullandı.


Gıda krizi

Başkan Erdoğan, 20 civarı geminin hareket etmeye hazır olduğunu dile getirerek, "Arkadaşlarımız Sayın Putin ile Sayın Zelenskiy ile görüşmeleri yapacak. Üzerimizden buğday, arpa, ayçiçeğini mağduriyet çeken ülkelere gönderebiliriz. Biz aracı olarak gönderebiliriz. 20 civarı gemimiz orada, her an hareket etmeye hazır." ifadelerine yer verdi.

Sel felaketinde son durum

Sağanak yağıştan etkilenen sel felaketlerinden büyük hasar gören şehirler hakkında konuşan Başkan Erdoğan, "Son dönemlerde çok ciddi afetlerle karşı karşıyayız. Bakan arkadaşlarımız, kurum, kuruluşlarımız yoğun bir çalışmayla kısa zamanda bunların üstesinden geldi. Son 7 şehrimiz sıkıntı yaşadı. Bunların da üstesinden geldik, geliyoruz. Bu afetleri sıfırlamak, olmaz demek mümkün değil. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizde de oluyor." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, destek ve yardımların süratle ulaştırılacağını dile getirdi. Başkan Erdoğan, "Afet riskini sıfıra indirmek mümkün değil. Bu zarar gören bölgeleri de özellikle genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi söyleyeyim. Devletin yapması gereken destekler, yardımlar neyse bunları da süratle gerçekleştireceğiz." açıklamalarında bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal