Evde Doğal Yollardan Mat Oje Nasıl Yapılır?

Kadınların vazgeçilmez güzellik ürünlerinden biri olan mat ojeleri evde kendiniz de yapabilirsiniz. İşte evde mat oje yapmanın püf noktaları...

13.04.2017-13:49 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-17:13)

Kadınların vazgeçilmez makyaj malzemelerinin başında gelen ve her yaza damgasını vuran mat ojeler, bu sezona da damga vuracak. Piyasada diğer ojelere göre, daha pahalı satılan bu ojeleri kullanmadıysanız, sizler için hazırladığımız evde mat oje yapmanın tariflerine mutlaka göz atmalısınız.

Değişen modayla birlikte ojelerde de değişiklik yaşandı ve önceden parlak ojeler tercih edilirken şimdilerde mat ojeler tercih edilmekte. Parlak ojelere oranla daha pahalı olan mat ojeyi kendiniz evde olan parlak ojeleri kullanarak yapabilirisiniz. Bu yüzden eski, kullanmadığınız ojeleri sakın çöpe atmayın! Şimdi onları değerlendirme zamanı... 

El bakımına özen kadınların en çok önem verdiği şey ojedir. Oje kullanmayın sevenler için evde bulunan kullanmadığınız ya da parlaklığından sıkıldığınız ojeleri evdeki malzemeleri kullanarak matlaştırabilir ve bu sayede hem evdeki ojenizi değerlendirmiş hem de yeni ojeye para vermemiş olursunuz. Hem böylelikle daha doğal ürünler elde etmiş olursunuz. Unutmayın ki geri dönüşüm hem cüzdanınız hem de evrenin yaşanabilir olması için inanılmaz önemli bir durumdur. Siz de her zaman geri dönüşüm yapabileceğiniz ürünleri değerlendirmelisiniz. O yüzden evdeki ojelerini değerlendirmek yararınıza olacaktır.

İşte evde kendiniz evde yapabileceğiniz mat oje yapımının püf noktaları... Bu yönteme bayılacaksınız!

EVDE MAT OJE NASIL YAPILIR?


MALZEMELER:

- Parlatıcı oje

- Kürdan

- Kase

- Mısır nişastası

YAPILIŞI:

Mutfağınızdan aldığınız bir kasenin içine az miktarda mısır nişastasını ve parlatıcı ojeyi dökün. Kurumadan kürdan yardımıyla karıştırmaya başlayın. Kullandığınız ojenin üstüne hazırladığınız karışımı temiz bir fırçayla sürün ve kurumaya bırakın.

OJE ŞİŞESİNİ KULLANMAYI SEVMEYENLER İÇİN...

MALZEMELER:

- Kürdan

- Matlaştırılacak oje

- Mısır nişastası

YAPILIŞI:

Mısır nişastasını matlaşmasını istediğiniz ojenin üzerine ilave edin ve çalkalayın. Çalkaladıktan sonra, ojeniz matlaşmış olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, mısır nişastasını ojenin içine eklediğinizde bir sonraki gün oje bozulacaktır. Bu nedenle, bu işlemi sadece bir kereliğine uygulamanız yararlı olacaktır. Eğer kıvamını tutturamadığınızı düşünüyorsanız, ojenizin içine 1-2 damla aseton damlatabilirsiniz. Bu yöntemi mat ojenizi çoğaltmak için değil, inceltmek için yapmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal