Doğal Görünümlü Makyaj İçin İpuçları

Gündelik yaşamda rahatça kullanabileceğiniz, var ile yok arası duran doğal makyaj ile gün boyu kusursuz görünün. Doğal makyaj nasıl yapılır? Makyaj yokmuş gibi makyaj yapmanın püf noktaları nelerdir? Doğal makyaj yapımında dikkat edilmesi gerekilenler nelerdir?

09.03.2021-15:12 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-15:12) Doğal Görünümlü Makyaj İçin İpuçları

PÜRÜZSÜZ GÖRÜNÜM İÇİN TENİNİZİ NEMLENDİRİN

Doğal makyaj yaparken en dikkat edilmesi gereken nokta, pürüzsüz bir ten yaratmak. Bunun için de cilt temizliğine çok önem vermeniz gerekiyor. Makyaj yapımına geçmeden önce cildinizi temizleyin ve nemlendirici sürmeyi ilham etmeyin. Nemlendiriciler, cildinizin nem dengesini koruduğu için kuruluğu ve tahrişi önler. Ayrıca fondötenin kusursuz durmasını sağlar.

GÜNEŞ KORUYUCU SÜRMEDEN EVDEN ÇIKMAYIN

Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak için nemlendiricinin üstüne güneş koruyucu krem kullanın. Mevsim ne olursa olsun güneş ışınları cildinizin çabuk kırışmasına ve lekelenmesine neden olur. Cildinizi nemlendirdikten sonra mevsim kış bile olsa güneş kremi kullanmayı unutmayın. Güneşin zararlı etkileri cilt lekelerine ve kırışıklıklara neden olabilir. Bu nedenle nemlendiriciden sonra mutlaka güneş koruyucu sürün.

GÖZ ALTLARINIZI AYDINLATIN

Göz altı morlukları ve şişkinliklerini kapatmak için nemlendiriciden sonra mutlaka göz çevrenize krem uygulayın. Bu, aynı zamanda kapatıcının daha sabit olmasını sağlayacak ve göz altlarınızın zarar görmesini engelleyecektir. Göz altı morlukları ve şişkinlikleri doğal makyaja gölge düşürür. Bu nedenle mutlaka kapatıcı kullanın. Açık renk kapatıcılar mor tonu daha çok belli ettiği için göz altlarınızın yorgun görünümünü gizlemez. Cildinizle aynı tonda bir kapatıcı tercih edin. Fondötene geçemeden önce göz altlarınıza ten renginizle aynı olan bir kapatıcı kullanın. Morlukları kapatmak için parmak uçlarınızla tüm göz çevrenize ufak dokunuşlar yapın. Kapatıcıyı bastırarak ve göz altılarını zedeleyerek sürmek kırışık oluşumuna neden olur. Bu nedenle çok hassas davranmalısınız. Göz altı kapatıcınızın ten renginizden açık olması özellikle mor bölgeleri daha fazla ön plana çıkarır ve yüzünüzün yorgun görünmesini sağlar. Bu nedenle kesinlikle açık renkli bir kapatıcı denemeyin.

DOĞAL MAKYAJ İÇİN FONDÖTENDEN KAÇININ

Likit fondöten kullanıyorsanız, önce renk eşitsizliği olan bölgelerden başlayın. Küçük dokunuşlarla tampon vuruşları yaparak bu renk farklarını kapatın. Daha sonra pudra ile fondöteni sabitleştirin. Geniş bir pudra fırçası yüzünüz ve boynunuzda kalıntı kalmadan uygulama yapmanızı sağlar. Cildinizde çok fazla leke ve renk eşitsizliği yoksa BB ya da CC kremlerden faydalanabilirsiniz. Renk eşitsizliğini gideren, kırışık önleyen ve güneşten koruyan bu kremler, aynı zamanda uzun saatler dayanıklılık da sağlıyor. Gün boyu cildinizin pürüzsüz durmasını istiyorsanız, mutlaka BB ya da CC kremleri deneyebilirsiniz.

CİLT KUSURLARI İÇİN BAZ KULLANIN

Cildinizdeki kusurları ve lekeleri kapatmak için tek çarenin fondöten olduğunu düşünüyorsanız, uygulamadan önce mutlaka bir makyaj bazı kullanın. Bu, fondötenin cildinizi kapatmasını ve gözenekleri tıkamasını engeller.

DOĞAL TONLARDA GÖZ MAKYAJI YAPIN

Doğal makyaj yaparken kullandığınız tüm malzemelerin cilt tonunuza uygun olmasına özen gösterin. Çok hafif gölgeler yapmak için cilt tonundan bir iki ton açık ya da koyu farları deneyebilirsiniz. Maskara seçimi doğal makyaj yapımında bir hayli önemlidir. Dikkati direkt gözlerinize çekmek için önce kirpik kıvırıcı kullanın daha sonra kirpiklerinizi hacimlendiren bir maskara sürün. Tek kat uygulamanız daha doğal bir sonuç almanızı sağlar.

DOĞAL TON ALLIK SEÇİMİ 

Allık seçiminizi yaparken içinde küçük ışıltılar bulunmasına özen gösterin. Bu cildinize hafif bir renk katacağı gibi aynı zamanda sağlıkla parlamasına da neden olacaktır. Ton olarak pudra pembesi ve açık şeftaliyi deneyebilirsiniz. Uygularken geniş bir fırçadan yardım alın.

KAŞLARA EKSTRA ÖZEN GÖSTERİN

Doğal makyajda dikkat edilmesi gereken bir konu da kaşlardır. Düzgün ve net kaşlar, bakışlarınızı etkiler ve ifadenizi değiştirir. Bu nedenle kaşlarınızın arasındaki boşlukları kaş kalemi ile doldurun ve daha sonra hafifçe tarayın. Bunun için kaşlarınızla aynı renkte olan bir farı da deneyebilirsiniz. Fakat uyguladıktan sonra daha doğal bir görünüm elde etmek için mutlaka kaşlarınızı fırçalayın.

DOĞAL VE CANLI DUDAKLAR

Dudaklarınızda şeftali ve pembe tonlarını kullanabilirsiniz. Rujunuzun simli ya da gloss olmamasına özen gösterin. Daha doğal bir görünüm verecek stick rujları deneyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal