Ziraat Bankası yırtık paraları değiştiriyor mu, yırtık para değişimi hangi gün?

Kağıt paraların yırtılması ya da bozuk paraların paslanması gibi durumlarda bankalar tarafından yeni para temini yapılıp yapılmadığı merak konusu olurken vatandaşlar araştırmalara başladı. Hangi banka yırtık paraları alıyor? Ziraat Bankası yırtık para değiştiriyor mu? Yırtık para değiştirmek için neler yapılması gerekiyor? Konu hakkında detaylar haberimizde

01.04.2022-13:46 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-14:39) Ziraat Bankası yırtık paraları değiştiriyor mu, yırtık para değişimi hangi gün?

Yırtık paralar birçok işletme tarafından kabul edilmediğinden vatandaşlar paranın değişimi için yollar aramaktadır. Yırtık para değişimi nereden yapılır? Bankalar yırtık para kabul ediyor mu? Hangi bankalar yırtık parayı kabul ediyor? Yırtık paranın nereden ve nasıl değiştirileceğine dair detaylar haberimizde 

Yırtık paraları değiştirmek isteyenler öncelikle TC Merkez Bankası ya da TC Ziraat Bankasına giderek konu hakkında ilgi yerden sıra alarak işlemlerini yaptırabilir. Diğer bankalar tarafından yırtık para değişimi yapılmamaktadır. 

Yırtık para nasıl değiştirilir?

Eski paraları banka alıyor mu? 

Bankalarda eski para satışı veya alışı hiçbir şekilde yapılmamaktadır. Kasalarında eski para kalındığı takdirde Merkez Bankasına gönderilir. Sadece para tedavülden kalktığında belli bir süre geçerli olmak üzere para yenisiyle değiştirilebilir.

Paslanmış kağıt para nasıl temizlenir? 

Kağıt paralarda yaşanan durumlarda temizlik oldukça kolay olmaktadır. Paslanmış paralar sabunlu ılık suya batırılması halinde temizlendiği görülmektedir. Fakat bu işlem yapılırken paranın yapısına zarar verilmeden yapılmalıdır. 

Ucu yırtık para nerede değiştirilir? 

Paraların yarısından fazlası eksik olduğu takdirde hiçbir şekilde paralar da değişiklik yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra eskimiş, yıpranmış ya da hasar görmüş banknotlar Merkez Bankası ya da Ziraat Bankası tarafından değiştirilmektedir. 

Ayasofya 1 TL

Ayasofya parası 1 TL kaç adet basıldı? 

Ayasofya camisinin açılışına özel olarak basılan madeni paralar oldukça beğenildi. Ayasofya parası gümüş olarak 5.000, bronz 10.000 adet şeklinde piyasaya sürüldü. 

15 Temmuz 1 TL

15 Temmuz 1 TL ne kadar eder? 

15 Temmuz 2016 yılında yaşanılan korkunç darbe girişimi sonrasında şehit ve gaziler anısına madeni para bastırıldı. Satışa sunulan 1 TL'ler 5,5 liradan, 20 liralarda ise 165 lira ile alıcı bulmaktadır. 

Merkez banka hangi banka? 

TC Merkez Bankası banknot ihraç eden ve TC Hükümeti için para ve kredi işlerini yürüten veznedarlık görevini üstlenmiş ekonomik kurumdur. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal