Zafer Partisi seçime giremeyecek mi? Zafer Partisi Cumhurbaşkanlığı seçiminde olmayacak mı? İşte seçime katılma yeterliliğine sahip partiler listesi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 10 Mayıs tarihli kararından 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmek için yeterliliği bulunan partileri açıkladı.Açıklama metninde genel başkanlığını Ümit Özdağ'ın yaptığı Zafer Partisi arandı. Zafer Partisi seçime giremeyecek mi? Zafer Partisi Cumhurbaşkanlığı seçiminde olmayacak mı? İşte seçime katılma yeterliliğine sahip partiler listesi

11.05.2022-11:59 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-11:59) Zafer Partisi seçime giremeyecek mi? Zafer Partisi Cumhurbaşkanlığı seçiminde olmayacak mı? İşte seçime katılma yeterliliğine sahip partiler listesi

2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde geri sayım başladı. 2023 Haziran ayında yapılacak olan seçimler için hazırlıklar başlatılırken siyasi partiler örgütlenerek seçim listesine girmek için gerekli olan şartları yerine getirmeye çalışıyorlar.

Seçimler yönelik en büyük ve en kapsamlı hazırlık ise Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) başlatıldı. Yapılan son değerlendirmeler neticesinde seçime katılma yeterliliğine sahip olan partileri belirleyen YSK, bu kararını 10 Mayıs tarihli yazısında duyurdu. Yapılan açıklamada ise 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine girecek olan 24 partiye Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Türkiye Değişim Partisi'nin eklenmesi ile birlikte sayının 27'e çıktığı bildirildi.

seçime katılma yeterliliğine sahip partiler listesi

Zafer Partisi seçime giremeyecek mi?

YSK üyelerinin oy birliği ile aldığı kararda partilerin "seçime girme yeterliliği" konusu değerlendiriliyor ve partilerin örgütlü il sayıları ve büyük kongre şartlarının yerine getirilip getirilmediğine bakılıyor. Gerekli şartları sağladığı anlaşılan parti gerçekleştirilecek olan seçimlere katılmaya hak kazanıyor.

Buna göre Adalet Partisi, Memleket Partisi ve Türkiye Değişim Partisi, tüm partilerin oluşturduğu YSK'nın seçim listesine dahil edildi.

YSK'nın yeni seçim listesinin açıklanmasının hemen ardından ise gözler son dönemlerde yaptığı çıkışlar ile gündeme gelen Ümit Özdağ'ın Genel Başkanı olduğu yaptığı Zafer Partisi'ni aradı. YSK'nın Yaptığı değerlendirmeler sonrasında Zafer Partisi'nin gerekli şartları sağlayamadığı ve 2023 seçimlerinde listeye dahil edilmediği anlaşıldı.

Seçime katılma yeterliliğine sahip partiler listesi

seçime katılma yeterliliğine sahip partiler listesi

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal