Yüzüklerin Efendisi Yıldızı Sir Ian Holm'a Veda

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden tanıdığımız İngiliz aktör Sir Ian Holm, 88 yaşında hayata veda etti. Oscar adayı da olan aktör parkison hastalığına yenik düştü.

19.06.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-16:31) Yüzüklerin Efendisi Yıldızı Sir Ian Holm'a Veda

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ilk ve üçüncü filminde Hobbit Bilbo Baggins karakterinin yaşlı haline hayat veren İngiliz aktör Sir Ian Holm'dan acı haber geldi.

Beşinci Element filminde Vito Cornelius, Chariots of Fire filminde antrenör Sam Mussabini ve Yaratık filminde androit Ash rolleri ile tanınan, Oscar adayı da olan aktör, 88 yaşında parkison hastalığına yenik düştü.

Chariots ile İngiltere'de "En İyi Yardımcı Aktör" dalında BAFTA Ödülünü,  Chariots of Fire  filmindeki Sam Mussabini karakteri ile Cannes Film Festivali'nde özel bir ödül ve Akademi Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Aktör" ödülünü  kazanan  Sir Ian Holm, daha önce Yüzüklerin Efendisi’nin oyuncularının katıldığı görüntülü etkinliğe sağlık sorunlarından dolayı katılamamıştı.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filminde de rol aldı ve bir Screen Actors Guild Ödülü kazanan yıldız isim "Sizi şahsen görmediğim için özür dilerim, hepinizi özlüyorum ve maceralarınızın sizi birçok yere götürdüğünü umuyorum, hobbit evimde veya holm'de karantina altındayım" demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal