Yunanistan Abisini Görünce Türkiye'yi Hemen Şikayet Etti

Yunanistan meclisine seslenen Juncker, Türkiye'yi Ege ve Doğu Akdeniz'de hukuka aykırı adım atmakla suçlarken tutuklu 2 Yunan askeri için de ''Mutlaka serbest bırakılmalılar'' ifadelerini kullandı.

26.04.2018-19:18 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-19:14) Yunanistan Abisini Görünce Türkiye'yi Hemen Şikayet Etti

Avrupa Komisyonu'nun senelik Türkiye raporunda Yunanistan'ın tezlerinin hepsine hak vermesinin sonra Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker Yunanistan’a seyahat etti.

ÇİPRAS: KARARLI VE SOĞUKKANLIYIZ

Juncker'i misafir eden Yunanistan lideri Aleksis Çipras, Avrupa Birliği'nin sulh ve emniyet gücüne dönüşmesinde Yunanistan'ın merkezi rol alabileceğini ifade ederek şu şekilde devam etti:

''Türkiye'nin Ege'de egemenliğime yönelik tehlikeli kışkırtmayla mücadele ederken kararlı ve soğukkanlı olduğumuzu kanıtlıyoruz.''

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I VARNA'DA UYARMIŞTIK'

Aleksis Çipras ile görüşmesinin sonrasında Yunan meclisinde milletvekillerine seslenen Avrupa Komisyonu Başkanı, Türkiye'de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin serbest bırakılmasını istedi.

Bulgaristan'ın Varna şehrinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye-AB zirvesinde bir araya geldiklerini anımsatan Juncker, ''Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz'de hukuka aykırı adımlar atmaya devam ediyor. Varna'daki toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, komşularıyla iyi ilişkilerine ve uluslararası hukuka saygı duyma gereğini hatırlattık'' diye konuştu.

'BANA KİMSE TÜRKİYE'YE TEHDİT OLUŞTURUYOR DEMESİN'

Başkan Juncker, "2 Yunan askeri de unutmayalım. Bana kimse 'Bu 2 askerin varlığı ülkenin güvenliğine tehdit oluşturuyor' demesin diye konuşarak mutlaka serbest bırakılmalılar'' vurgusu yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal