Yerli ve Milli TÜMOSAN Pusat Zırhlı Aracın Testleri Başladı

TÜMOSAN'ın geliştirdiği yerli ve milli zırhlı araç Pusat’ın mayın patlatma testlerinin başarıyla gerçekleştiği duyuruldu.

17.11.2020-15:11 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-15:25) Yerli ve Milli TÜMOSAN Pusat Zırhlı Aracın Testleri Başladı

Milli teknoloji hamlesi savunma sanayisinde dışa bağımlılığı önemli seviyede düşüren Türkiye, yerli imkanlarla üretilen yeni zırhlı aracına kavuşuyor. TÜMOSAN'ın geliştirdiği Pusat; motor, transmisyon, aktarma organları ve görev donanımlarına kadar yüzde 100’e yakın yerli ve milli zırhlı bir araç olarak karşımıza çıkıyor.

MOTORU DAHİL YÜZDE YÜZE YAKIN YERLİLİK ORANI

TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, Pusat‘ın en önemli özelliğinin yüzde 100’e yakın yerli ve milli bir üretim olması olduğunu söyledi. Tamamen öz kaynaklarla geliştirilen aracın, geçtiğimiz günlerde uluslararası standartlarda mayın patlatma testlerini de başarıyla gerçekleştirdiğini dile getirdi.

En büyük güçlerinin motor üretimi olduğunu belirten Tosun, "SSB’nin öncülüğünde FNSS ile TÜMOSAN 2019 Aralık'ta yerli motor tedariki konusunda sözleşme imzaladı. Bu kapsamında Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi’nin motor tedarikini üstlendi. Yaklaşık 36 ay sürecek olan bu projede çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmalar sona erdiğinde yerli üretimlerle beraber yurtdışı bağımlılığın azalmasına katkı sağlayacağız." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal