Yeni Yılda Trafik Cezaları Arttırılmayacak

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

28.12.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-10:26)

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Kanuna göre, Karayolları Trafik Kanunu'nda bulunan cezalar yeni yılda yükseltilmeyecek.

KÖPRÜ CEZALARI İPTAL EDİLDİ

Kanunla, araç sınıfları itibarıyla geçmesi yasak olmasına rağmen 2 Kasım 2016 tarihinden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçenlere idari para cezası kesilmeyecek. Kesilen cezalar tebliğ edilmeyecek, tebliğ edilenlerin tahsilatından vazgeçilecek. Varsa yapılmış itirazlar veya açılmış davalar hakkında resen karar verilmesine yer olmadığı kararlaştırılacak. Yargılama ve takip gideri, taraflar üzerinde bırakılacak ve vekalet ücretine hükmedilmeyecek. Maddenin yürürlüğe girdiği tarihten evvel yapılan tahsilatlar 28 Şubat 2019 tarihine kadar başvurulması durumunda 29 Mart 2019'a kadar ret ve iade sağlanacak.

TRAFİK CEZALARI YENİ YILDA YÜKSELTİLMEYECEK

Kanuna göre, Karayolları Trafik Kanunu'nda bulunan cezalar 2019 yılında yükseltilmeyecek, cezalara tekrar değerleme oranı uygulanmayacak.

GÖREVİ BİTECEK YSK ÜYELERİNİN GÖREV SÜRELERİ 1 SENE UZATILDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinden 2019 senesinde görevi biteceklerin yerine Ocak 2020'de, 2022'de görevi biteceklerin yerine ise Ocak 2023'te yenileme seçimi gerçekleştirilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal