Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Türkiye’nin Afrika Başarısı Ve İçimizdeki İrlandalılar
Talha Keleş
Türkiye’nin Afrika Başarısı Ve İçimizdeki İrlandalılar
20.12.2021 Pazartesi 12:17

Zor günlerden geçiyoruz. Bir yangın var. Kimse tozpembe bir tablo çizmeye çalışmasın.

Yolunda gitmeyen şeylerin tamamını sadece içeriye mal etmek de doğru değil. Ancak %50’si içerideki politikalar ve vatandaşın tutumu ile ilgili.

Geri kalanı mı? Yok öyle dış mihrak falan değil. Dünyayla ilgili, küresel bir krizin içindeyiz; birçok kalemde fiyatlar artıyor, tedarik krizi yaşanıyor, kuraklık tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu küresel bir kriz.

Fakat hiç öyle lafı eveleyip gevelemeye gerek yok. Çeşitli hatalar da yapıyoruz ama hata yapmak için de harikulade sebeplerimiz var. Tüm dünyanın kriz yaşadığı bir dönemde böyle hatalar olur, bu hatalardan da dönülür. Güçlü ekonomik alt yapı, yıllardır yapılan yatırımlar ve soğukkanlı yönetim bizi bu dar boğazdan çıkartır. Ben inanıyorum. Özel sektör, vatandaş ve hükümet omuz omuza çıkacak bu işin içinden. Kavga etmeyi bırakmalı, birbirimizi dinlemeyi öğrenmeliyiz.

Tam da bu günler için idarecilerimizin önünde durması gereken bu alıntıyı buraya bırakıyorum.

“Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar. “

*

Jargon olarak birilerini, bazı tutumları için hain olarak göstermeyi doğru bulmuyorum ama şimdi açacağım konu için bu kuralımı çiğniyorum; Türkiye’nin Afrika politikasından, Afrika’ya olan yöneliminden rahatsız olan vatan hainidir. Net!

Elin Avrupalısı, Çinlisi, Arap’ı bölgede harıl harıl çalışacak, yatırım üstüne yatırım yapacak. Bölgedeki zenginliklerden faydalanacak. Türkiye burada bir adım atınca “vay efendim Afrika’da ne işimiz var?”!

Çok işimiz var!

Üstelik çok da güzel işler yapıyoruz. Birkaç milyar dolar olan ticaret hacmimiz birkaç yıl içerisinde 25 milyar doları aşmış.  Ucuz işçiliği, verimli tarım arazilerini o kadar güzel kullanıyoruz ki anlatamam. O da yetmiyor İHA/SİHA satıyor bölgedeki yerel orduların güçlenmesini sağlıyoruz.

Bakın bu devrimdir!

Yıllardır batılılar tarafından sömürülen, elinde avucunda ne varsa alınan Afrikalıya hava gücü kurma şansı veren, yerli silahlar ve savunma mekanizmaları tedarik eden Türkiye hakiki bir devrimin ilk adımlarını hazırlıyor. Bir gün göreceksiniz.

Çinlisi, Arap’ı, Batılısı hala sömürmeye çalışırken biz kazan/kazan politikasıyla bölgede harikulade işler çıkartıyoruz.

Türkiye’nin Türkiye’den büyük olduğunu bir gün idrak edeceksiniz.

Türkiye’nin Afrika politikasından rahatsız olan vatan hainidir.

Nokta.