Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Siz bizimle Dalga mı Geçiyorsunuz?
Erdal Şimşek
Siz bizimle Dalga mı Geçiyorsunuz?
06.05.2022 Cuma 18:15

Rusya-Ukrayna krizinin başladığı günden bu yana gerek bu köşemdeki makalelerimde ve gerekse haber sitemiz için yaptığım bütün analizlerde ısrarla bunun bir simülasyon ve ABD-İngiltere-Rusya triosunun dünyayı yeniden paylamak için oynadıkları bir oyundan ibaret olduğunu dile getiriyorum. Bunu Türkiye’de ilk söyleyen olmanın verdiği haklı gururla, bu oyunda asıl hedefin Çin halk Cumhuriyeti olduğuna dikkat çekmiştim.

İngilizce konuşan ülkeler (ABD, İngiltere ve İngiltere’nin dominyonları) 1945 Yalta adasında Ruslarla yaptıkları anlaşma gereği dünyayı paylaşmış ve bu paylaşım projesi 1991 yılına kadar hayatını sürdürdü. 1991’de Rus tarafı bu planı artık yürütemez hale gelmiş ve Glastnost, Perestroika ile çekilmişti. ABD de bu tarihten itibaren dünyayı tek başına sömürmek istemiş ve ilk olarak bölgemizde harita ve siyasi yapılanmaları değiştirmekle işe girişmişti. ABD ve İngiltere yalan dolanlarda Irak’a saldırmış ve ülkeyi üçe böldüler. Aynı şekilde Suriye’yi de paramparça ettiler. Yemen ve bütün Arap coğrafyasını kan deryasına çevirdiler. 

Ve günümüzde bunun artık yürütülemez olduğunu görüp yedekteki planı hayata geçirdiler. Dikkat edin Amerikan işgal güçleri Afganistan’dan çekildikten sir iki ay sonra Ukrayna-Rusya krizi patlak verdi ve Dünya diken üstünde tutulmaya çalışılıyor. 

Gelişen ülkelerle Avrupa’da Almanların, Türkiye gibi ekonomisi ve askeri sanayii güçlenen ülkeleri korkutup kontrol altında tutmak için Ukrayna tiyatrosunu sahnelediler. Ruslar, zaman zaman verilen repliğin dışına çıkmış gibi görünerek dünyanın korkuya kapılması için elinden geleni yapıyor. 

Amerikalılar da Avrupa’da olan bu Savaşı Doğu ve Güneydoğu Asya’ya taşıyor. Japonlara 1 milyonluk ordu kurduruyor ve Sözde Ruslara saldırtacak ama Japonların da asıl hedefi Çin halk Cumhuriyeti olacak. 

Bir gram aklı olan herkes bu oyunu görüp bozmak için çalışmalı. 

Bakın bunun bir oyun olduğu, bugünkü Rus resmi haber ajansı olan TASS’ta geçen iki haberde de bir kez daha ortaya çıktı.

Haberin linkini veriyorum. İngilizce bilmeyenler, bilenlere okutsun lütfen. 

Hani hesapta Rusya’Ya petrol ve doğal gaz ambargosu uygulanmıştı ya, bakın nasıl uyguluyorlar. TASS’taki haberin linki ve metni aynen şöyle:

( https://tass.com/economy/1447815 )

Avrupa Komisyonu, altıncı yaptırım paketine ilişkin 27 Avrupa Birliği üyesinin elçileri arasında iki gün süren müzakerelerin sonuçsuz kalmasından sonra yarım yıl ertelenen Rusya'ya petrol ambargosu uygulama şartlarını hafiflettiğini bugün TASS’a açıkladı

Diplomat, "Avrupa Komisyonu, Rus petrolüne karşı revize edilmiş bir kısıtlama taslağı teklif etti. AB ülkelerini memnun edecek bir dizi feragat ve erteleme içeriyor." Uzlaşma teklifleri Cuma (6 Mayıs) günü yapılacak."

4 Mayıs'ta Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın petrol arzına ertelenen ambargoyu içeren Moskova'ya yönelik altıncı yaptırım paketini açıkladı. Avrupa Komisyonu, Rusya'dan AB'ye ham petrol teslimatlarının altı ay içinde, petrol ürünleri ithalatının ise 2023'te yasaklanmasını önerdi. Avrupa Komisyonu ayrıca Macaristan ve Slovakya'nın 2024'ün sonuna kadar Rus ham petrolünü satın almaya devam etmesine izin vermeyi kabul etti.

AB elçileri 4 ve 5 Mayıs'ta Avrupa Komisyonu'nun önerilerini görüştüler, ancak bir uzlaşmaya varamadılar. Macaristan Başbakanı Viktor Orban Perşembe (5 Mayıs) günü yaptığı açıklamada ne Macaristan'ın ne de Avrupa Birliği'nin genel olarak Rus petrol ithalatına yönelik ambargoyu kabul etmeye hazır olmadığını söyledi. Avrupa Komisyonu’nun ısrarının Avrupa birliğini baltalamakla dolu olduğu konusunda uyardı. Sonuç olarak, Avrupa Komisyonu Rus petrolüne yönelik yasaklama şartlarını hafifletmek zorunda kaldı.”

Şimdi de yine aynı Rus resmi haber ajansından Rusya’nın da Ambargo uyguladığı Avrupa, ABD ve Japonya’dan ithalatına izin verdiği markalara bakalım:

(https://tass.com/economy/1447865 ) 

Rus makamları, 50'den fazla kategoriden oluşan paralel ithalat malları listesini yayınladı. Adalet Bakanlığı'na kayıtlı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 6 Mayıs tarihli kararı, yasal bilgilerin resmî web portalında yayınlandı.

Bakanlık, mekanizmanın 6 Mayıs'tan itibaren geçerli olacağını kaydetti. Liste, endüstri ve tüketiciler için gerekli olan 50'den fazla mal grubunu içermektedir.

Liste özellikle bitkileri, farmasötik ürünleri ve kozmetik ürünlerini içerir. Paralel ithalata izin verilen mallar listesi, Garnier (Fransız), L'Oreal (Fransa), Maybelline (Amerika), NYX (Amerika) ve diğerleri gibi Rusya'da popüler olan belirli markaları kapsamamaktadır.

Konfeksiyon, başlık, ayakkabı, kumaş, kürk ve deri eşyanın paralel ithalatına markalar tarafından sınırlama olmaksızın izin verilmektedir.

Liste, belirli otomobil bileşenleri ve yedek parçaları ile GM, Chevrolet, Mitsubishi, Renault, Tesla, Honda, Nissan, Land Rover, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Skoda, Audi, Toyota, Lexus, Suzuki gibi neredeyse tüm Batılı otomobil markalarını içermektedir. Volvo ve diğerleri.

Müzik aletleri, havaalanı ekipmanları, ses kayıt ve TV ekipmanları, tekneler, demiryolu lokomotifleri ve diğer eşyalar da listede yer alıyor.”

Başından beri söylüyorum, dünyada yeni bir sömürü düzeni kurmak için Ukrayna’da oyun sahneliyorlar. Ve bunun için de hiçbir siyasi birikimi gustosu olmayan Zelenskiy isimli bir soytarıyı görevlendirip milyonlarca Ukraynalıyı da kurban ettiler. 

Ve bu oyun sanırım 2024’ün ortalarına kadar devam edecek.