Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Seçimden sonra Kemal Kılıçdaroğlu tutuklanır mı?
Erdal Şimşek
Seçimden sonra Kemal Kılıçdaroğlu tutuklanır mı?
20.01.2023 Cuma 09:39

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, devlete karşı kurulmuş en karanlık ve en tehlikeli tuzak olan, uluslararası casusluk, ihanet şebekesi ve terör örgütü olan FETÖ terör örgütünün kurguladığı “MİT tırları Kumpası”nın üzerinden tam 9 yıl geçti.

Hatırlarsanız Türkiye’yi “teröre yardım eden ülke” olarak göstermek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Avrupa Adalet Divanı’nda yargılatabilmek için 9 yıl önce bu kirli kumpası kuran Fetullahçı casusluk, terör ve ihanet örgütü (FETÖ), Bayırbucak Türkmenlerine yardım malzemeleri götüren MİT tırlarını durdurarak uluslararası kamuoyuna bu insani yardımın silah olduğunu duyurmuştu.

Bu olay, 15 Temmuz 2016 FETÖ-GLADIO-CIA’nın ortaklaşa gerçekleştirmeye çalıştığı darbe teşebbüsünden daha ağır bir teşebbüstü. Ne var ki, mevcut idare ve yargı sistemi, ne bu dava ne de FETÖ terör örgütü ile mücadele konusunda gerekli hassasiyeti göstermediği için, MİT Tırları kumpası gerçekleştirenlerin bir kısmı küçük cezalarla salıverildiler.

Bu kirli iftirayı medya üzerinden dünyaya ve Türk kamuoyuna yayıp algı oluşturmaya çalışan siyasiler ve gazetecilere neredeyse hiç dokunulmadı. Yabancı istihbarat servislerine casusluk yapan Fetullahçı gazeteciler ve onların siyasetteki ayağı hala elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar.

Gazeteci kisveli FETÖ’cü teröristlerle ilgili savcılıklarca soruşturmalar açıldı ama hepsi firar ettikten sonra bu soruşturmalar açılmıştı. Diğer yandan siyasiler hala el üstünde ve dokunulmazlık zırhıyla dolaşıyorlar. Başta ana muhalefet partisi olan CHP olmak üzere neredeyse Meclis’te bulunan bütün partilerde varlıklarını sürdürüyor bu kripto FETÖ’cüler ve onların işbirlikçileri.

MİT Tırları Kumpası’nın fitilini ateşleyen Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bu güne kadar ilgili savcılık makamının bir soruşturma açmaması da ayrıca manidar bir durum arz ediyor.

Kumpasçı teröristleri cezaevinde ziyaret edip onlardan aldığı mesajları virgülüne kadar örgüte taşıdığı belirlenen CHP’li Özgür Özel ile ilgili de hiçbir soruşturma açılmaması kelimenin tam anlamı ile bir rezalettir. Devlet erkini elinde tutan mekanizmalar ve Türk milleti, yani bizim adımıza yargı yetkisini elinde toplayanlar, bu terör örgütünün siyasi kanadı üzerine gitmemesi, üzerinde ciddi anlamda düşünülmesi gereken bir konudur. Ve bundan dolayı Türk adaleti kamuoyu nezdinde büyük bir şüphe ile karşı karşıya bulunmaktadır.

Peki, bu siyasiler Türk devletine ve milletine kurulan bu kirli tezgâhta nasıl rol almışlardı onu kısaca özetleyelim:

MİT tırları kumpasından bir süre sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 17 Mayıs 2015’te, FETÖ terör örgütünün yazılı propaganda araçlarından olan Zaman gazetesine gerçekleştirdiği ziyarette gizli.

Kemal Kılıçdaroğlu, 3 gün sonra 20 Mayıs 2015’te Hürriyet gazetesini de ziyaret etmiş ve orada şunları söylemişti:

‘MİT TIR'ları görüntülerini seyrettim ve bunların gizlenecek bir yanı yok. Tırlar insani yardım değil, silah dolu.’

Ve bir süre sonra Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği görüntüler, Cumhuriyet gazetesi tarafından bütün dünyaya servis edildi. O dönem, Cumhuriyet’in başında bulunan Can Dündar’ın duble ajan ve Alman istihbarat servisi BND ile FETÖ’nün de patronu olan Amerikan istihbarat servisi CIA’nın elemanı olduğu ortaya çıkmıştı.

O süreçte bütün bu iddialar ve iddiaları destekleyen görüntülerle belgeler, çarşaf çarşaf ortaya çıkmasına rağmen Savcılık makamı siyasiler hakkında hiçbir işlemde bulunmadılar.

Medya’da yer alan bu görüntü ve belgelerin haricinde de CHP genel Sekreteri Mehmet Sevigen, Türkiye’ye karşı kurulan bu pis tezgâhı hazmedememiş ve her şeyi kamuoyu ile paylaşmıştı.

Bir televizyon kanalında konuşan Sevigen, kurulan tezgâhı ve tezgâhtaki Kılıçdaroğlu’nun rolünü anlatmıştı:

CHP'nin eski Genel Sekreteri ve eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, katıldığı televizyon programında, FETÖ'cülerin Türkiye'yi hedef aldığı MİT TIR'ları olayında, kumpasın belgelerinin Enis Berberoğlu tarafından gazeteci Can Dündar'a servis edildiğini, Dündar'ın da Cumhuriyet gazetesinde haber yaptığını söyledi. Sevigen, "(Adana'daki MİT TIR'ları belgelerini) Enis Berberoğlu'na kim verdi? Kemal Bey götürdü o belgeyi verdi..." demişti.

Sevigen, Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşüne ilişkin ise "Kemal Bey, o yürüyüşü Enis Berberoğlu hapishanede konuşmasın diye yaptı." ifadelerini kullanmıştı.

Ve üzerinden onca yıl geçmesine rağmen Cumhuriyet savcıları kılını kıpırdatmamış ne Sevigen’i ifadeye çağırmış, ne de TBMM’ye müzekkere yollayarak Kılıçdaroğlu’nun ifadesini alma talebinde bulunmamıştı.

Sadece Kılıçdaroğulu’nu görmezden gelmişti savcılık makamı?

Elbette ki hayır.

FETÖ’nün parlattığı ve aparat olarak kullandığı belgeleriyle ortaya çıkan, MİT Tırları sanıklarının mesajlarını örgütün medya kanadına taşıdığı öne sürülen Özgür Özel isimli milletvekilini de ifadeye çağırmadı Savcılık makamı.

Türk devleti ve milletine kurulan bu kirli ve yıkıcı tezgâhın iki ana ve önemli siyasi unsuru ile ilgili bu güne kadar kılını kıpırdatmayan Savcılık makamı, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’na dokunmaya cesaret edebilecek mi?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir gibi bir cesur savcı ortaya çıkacak mı merakla bekliyorum.

Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması halinde, bugünkü siyasi manzarayı göz önünde bulundurduğumuzda Kılıçdaroğlu’nun kazanma ihtimali, Katır’ın hamile kalma ihtimalinden daha zayıftır.

Takipçisi olacağız…