Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Meral Abla’nın Helvası Pişiriliyor
Erdal Şimşek
Meral Abla’nın Helvası Pişiriliyor
03.10.2020 Cumartesi 12:48

Bundan sonra Ankara kulisleri ve iç siyasetle ilgili haftada en az bir fıkra (Türkçede köşe yazılarının adı “Fıkra”dır, “Makale” değildir. Fıkra, günlük konuları işlerken, Makale tamamen farklı olup, düşünce filozofi içerir.) yazmaya çalışacağız.


Hafta sonu anlık bir Ankara turu yapma zorunluluğu gerçekleştirdik. Ankara her zamanki gibi aklın almadığı, almayacağı komplo teorileri, dedikodular, bürokratik çekişmelerle dolup taşan bir şehir. Bu yüzden, birkaç defa orada çalışmama rağmen bu şehri hiç sevmedim.


Benim merak ettiğim, muhteris Davutoğlu’nun partisi değil aslında. Uluslararası sermaye ve “üst akıl”ın kurdurduğu Babacanın partisi ile ilgili son geliştirmeleri önemsediğim ve bugüne kadar beni yanıltmayan kaynaklarla görüşmek arzusuyla kısa bir Ankara turu ile hayli kulis bilgileri toplama imkanımız oldu.


Öncelikle Ahmet Bey’in kurduğu ve her gün yeni bir ilin kendini feshettiği partisi ile ilgili kulis bilgilerini ve Türkiye genelinde yaptığım gözlemlerimi bir cümle ile aktarayım:

Davutoğlu’nun partisinden siyasi olarak kelimenin tam anlamı ile “bir cacık” olmaz, olmayacak. Stepne bile olamayacak kadar yok hükmünde.


Kurulduğu günden beri FETÖ gölgesi ve şüphesini hep üzerinde taşıyan İyi Parti ile ilgili inanılmaz gelişmeler olacak.


İyi Parti önümüzdeki günlerde parçalanacak. Meral hanım evde oturup torun sevmek zorunda kalacak.


Kulislerden aldığım bilgilere göre Meral Hanım, özellikle FETÖ ve onu yöneten “üst aklın” beklentilerini yerine getiremedi.


Özellikle son seçimde yaşadığı hüsran, Meral Hanım ile ilgili bütün umutları yok etti. Meral Hanım’ın yaşadığı bu yenilgiye karşılık “üst aklın” hemen harekete geçtiği ve akabinde de Babacan-Gül ayrışması yaşandığı ortaya çıktı.


Halbuki herkes biliyordu ki Babacan, Abdullah Gül’ün gölgesinde varlığı yürütebilen bir figürdü. Babacan’ın Abdullah Gül’ün içli dışlı olduğu “üst aklın” dışında başka bir üst akılla iletişim kurarak kendine ayrı bir yol haritası çizdiği ve bunun sonucunda da Deva Partisi’nin peydahlandığı belirtiliyor.


Babacan’ın partisini kurmasından sonra aylar geçmesine rağmen bir elin parmağını geçmeyen illerde örgütlenebilmesi üst aklı harekete geçirerek, Meral Hanım’a emanet verilen isimlerin bu partiye geçmesi için start verdi.


Görünürde Meral Hanım ile Koray Aydın arasında kıyasıyla bir kapışma var. Ancak, asıl kapışma Meral Hanım’a yol açan merkezle olacak. Ve hatta başlamış bile. Şu anda İyi Parti’den 15 ismi Ali Babacan’a yönlendirmesi söz konusu.


Aynı üst akıl, Babacan’ı Koray Aydın ile dahi görüştürdü. Koray Aydın’ın bir süre sonra Babacan ile sıkı bir pazarlığa girdiği ve pazarlığın hala devam ettiği de edindiğim kulisler arasında.


Koray Aydın, Babacan ile anlaşamazsa, Meral Hanım’ı İyi Parti’den tasfiye edecek ve İyi Parti’yi Cumhur ittifakına katacağına dair iddialar da mevcut.


Ancak şu anda 3 İyi Partili vekil, Babacan ile anlaştığı bilgisi birkaç kanaldan bana geldi. Yani bu bilgiyi double check edebilme imkânım oldu.


İyi Parti’den Babacan ile anlaşan üç isim şunlar: Aytun Çıray, Hasan Subaşı ve Ümit Özdağ.


Hasan Subaşı ile Aytun Çıray ile ilgili FETÖ dedikoduları hiçbir zaman eksilmediğini de hatırlatmamız gerek.


Üst aklın en büyük çabası bir an önce Ali Babacan’ın partisine Meclis’te grup kurdurmak. Bunun için kesenin ağzını açmış durumda. Ancak Koray Aydın ve ekibinin keseye dönüp bakmadıkları da belirtiliyor. Aydın’ın partide güç paylaşımı ve yetki istediği doğrulattığım bir diğer kulis bilgisi.


Aynı şekilde HDP’den de Babacan’ın partisine transfer yapılacağı bilgisine ulaşabildik. FETÖ tarafından HDP’nin içine sızdırılmış üç milletvekilinden ilk etapta birinin Babacan’ın partisine geçeceği, diğer ikisinin “her ihtimale karşı HDP içinde erkete beklemesi” istendiği bilgisi edinebildik.


Babacan’ın “ust aklın” suflelerini Meclis’te dillendirebilmesi ve bu vesile ile geniş kitlelere ulaşabilmesi için Meral Akşener’e yaptıkları “kıyak”ın aynısını gerçekleştirecekleri öğrenildi.

2023 yılına kadar Meclis dışında olan Babacan’ın halka ulaşabilmesi imkânsız. Çünkü bir yıldır yola çıkmasına rağmen hala birkaç ilde öğütlenebildi. Türkiye’de partilerin kitlelere ulaşabilmesi için Meclis çatısı altında bir grup oluşturmaları gerekiyor. Bunu da iyi bilen üst akıl, Babacan’a Meclis Grubu kurmak için harıl harıl çalışıyor. Ve bu kaynağı da İyi Parti’den temin edecek.


Bir diğer kulis bilgisi de Üst akıl ve FETÖ’nün bir diğer projesi de, HDP’yi tasfiye ederek CHP’ye eklemlemek. Çünkü CHP, doğu ve Güneydoğu’da sadece bir tabela partisi. Bölücülerin bir sonraki parlamento döneminde ayrılıkçılık seslerini daha gür çıkarmaları için CHP çatısı altında Meclis’e gireceği belirtiliyor.


Yani 2023 seçimlerinde HDP yok.


Son kulis bilgimiz de CHP ile alakalı. Kemal Kılıçtaroğlu ile birlikte gittikçe ayrılıkçı, bölücü ve marjinal mezhepçi bir parti kimliğine bürünen CHP’de Atatürkçüler oldukça rahatsız. Atatürkçülerin de “yeni bir parti için yoğun çalışmaları yürüttüklerine dair bilgiler Ankara’nın her sokağına dökülmüş durumda. Ne var ki CHP’deki Atatürkçülerin tek bir handikapı var: Şu anda bir kısmı Perinçk’in partisinde bulunan darbeci faşist eski subay ve paşaların da yeni partide yer almaları. Parti çalışmalarında bu darbeci ulusalcı faşist eski askerler ortalıkta pek görünmeseler de sahadakileri yönlendirdiklerine dair ciddi emareler bulunuyor.