Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Libya'ya Dikkat!
Erdal Şimşek
Libya'ya Dikkat!
18.04.2022 Pazartesi 11:00

Filistin’de Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa Camiinde sabah namazını kılan Müslümanlara yönelik terörist saldırıda bulundu.  Siyonist İsrailli Sivillerin Hamursuz Bayramını gerekçe göstererek Aksa’nın avlusunda Keçi kesmeye teşebbüs etmeleri vs üst üste konunca geçtiğimiz hafta Filistin’de İsrail zulmünün dozajını ve haddini kat be kat aşarak varlığını gösterdiğini bir hafta oldu.

Burada aslında garipsenecek bir durum yok. Siyonist İsrail hem kuruluş felsefesi hem de Siyonizm’in gereği devlet terörünü uyguluyor. Ve bunu terör olarak görmüyor. Yani İsrail askeri polisi Filistinli sivilleri öldürürken, yaralarken bunu devletin siyasi emirleri gereği değil, ibadet gereği yapıyor. Şaşırdınız dediğime değil mi?
Evet bir Yahudi, kendisi dışındaki insanları öldürmesi ibadettir. Yani sadece Müslümanlar değil, Hıristiyan, Budist vs dinlere mensup insanları dinin emirleri gereği öldürür. Yani bir Yahudi ne kadar Müslüman veya Hristiyan öldürürse o kadar çok cennette yer kapar. Bunu ben söylemiyorum, Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat vaad ediyor. Hani Tevrat’ın ilk 10 emirlerinden biri Öldürmeyeceksin diye bize yutturuyorlar ya, işte o anlattıkları gibi değil. Yahudi’yi öldürmeyeceksin diyor. Oysa aynı Tevrat’ın İşaya, Tesniye, ve Çölde Sayım gibi bir çok suresine baksınlar.

Bakın Tesniye’den birkaç ayet okuyayım da ne demek istediğimi anlayın:

“Hem yiğidi hem kızı, emzikteki çocukla ak saçlı adamı, dışarıdan kılıç ve içeriden dehşet telef edecek.

Onları tamamen yok edeceksin, onlarla ahdetmeyeceksin, onlara acımayacaksın.”

Mülklerini alacağımız milletlerin yüksek dağlar üzerinde ve tepeler üzerinde ve her yeşil ağaç altında ilahlarına ibadet ettikleri bütün yerleri mutlaka harap edeceksiniz”

Bu da İyaşa suresinden:

“Ve yayları gençleri yere çalacak ve rahmin semeresine acımayacaklar, gözleri çocukları esirgemeyecek.”

Son olarak da Çölde Sayım suresinden buyurun:
“Şimdi bütün erkek çocukları ve erkekle yatmış kadınları öldürün. Yalnız erkekle yatmamış genç kızları kendiniz için sağ bırakın.”

Yani özetle, terör ve terörizm, Siyonist İsrail ve her Siyonist Yahudi için dini bir ibadettir. Ve bildiğiniz gibi İsrail, resmi olarak Yahudi Şeriatı ile yönetilen bir devlettir.

Şimdi İsrail ve Siyonist Yahudiler, inançlarının gereğini yapıyorlar da İslam ülkelerinin liderleri neden inançlarının gereğini yerine getirmiyorlar?
Hemen Birleşik Arap Emirlikleri ile Suudi Arabistan aklınıza gelecek. Ama Şunu hatırlatayım, her Arap ülkesi, İslam ülkesi değildir. Örneğin, BAE’nin kraliyet ailesi Ateist ve İslam karşıtı bir ailedir. Yani BAE’de İslam ile mücadele, devletin resmi politikasıdır.

Suudi Arabistan’daki Bin Selman ailesi de ha keza benzer bir pozisyondadır.

Geriye kalan Arap ülkeleri ile Türkiye’den neden ses çıkmadı. Gerçi Türkiye ve bazı Arap ülkeleri Saldırıyı sert bir dille kınadılar ama Filistin meselesine değinmediler.

Bunun sebebi, Geçtiğimiz haftalarda paylaştığım bir videoda belirtmiştim. Filistin’de İran gittikçe etkin olmaya başladı ve direk İran’dan yönetilen ve İslam dinini de maske olarak kullanan terör örgütleri etkin olmaya başladılar. İran, HAMAS üzerinde de etkin olmaya başladı. Kurulduğu günden bu yana terörle arasına net bir mesafe koyan HAMAS, maalesef geçtiğimiz hafta iki Yahudi yerleşimci sivilin DAEŞ tarafından öldürülmesini kutladı. İşte bu resmî açıklama, Türkiye ve diğer İslam ülkelerinin Filistin’e mesafeli davranmasına sebep oldu. Ama Türkiye, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağını da bu son açıklamasında bir kez daha vurguladı.

Özetle, Filistin’de İran ve İran terörizmi etkin olmaya başlayınca İslam ülkeleri ilişkilerine mesafe koymayı tercih ettiler. Kamuoyunda görünen suskunluğun sebebi budur.

Kuzey Afrika ve Doğu Akdeniz’e gelinci, Rusya’nın Ukrayna savaşından sonra ağır darbe olması, Libya’da hareketliliğe sebep oldu. Mızır ve Rusya Libya’da uluslararası terörist Halife Hafter’i destekliyor. Ve dün Hafter’in teröristleri iki petrol bölgesindeki üretimi tamamen durdurdu. Çünkü petrol üretiminin durması, Rusların işine geliyor.

Türkiye eminim buradaki gelişmeleri dünyada en iyi ve en sıcak takip eden ülkedir. Türkiye’nin bu oldu bittiye bigâne kalacağını düşünmüyorum ama bu oldu bittiye karşı henüz resmi bir açıklama yapılmaması beni kuşkulandırıyor.

Bu arada Halife Hafter’e bağlı silahlı çetelerin Başkent Trablus’a yönelik bir işgal planını hayata geçirdiğine dair bulgular var ortada.

Aman dikkat, Libya’da ABD ve Avrupa, Ruslarla birlikte hareket ediyordu. Ukrayna’daki kapışmaya bakmayın, o ayrı bir cephe ama Libya’daki müttefiklikleri hala devam ediyor.