Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Kim Bu  “Rus Filozof(!)” Alexandr Dugin?
Erdal Şimşek
Kim Bu “Rus Filozof(!)” Alexandr Dugin?
22.08.2022 Pazartesi 08:58

Dugin Türkiye’de Filozof ve Düşünce Adamı olarak biliniyor. Oysa Dugin’in filizofi ile ilişkisi sadece Rus devlet okullarında verilen dersler kadar olduğunu belirtelim. Türk medyası, Dugin’e “Filozofluk”un yanında bir de “Rusya Devlet Başkanı Sergey Putin’in danışmanlığı” gibi büyük bir kamu payesi de verdi.

Ve kahraman Türk medyası, “”yıkama yağlama ile küfredip gömme kutupları” üzerine oturduğu için hiçbir Allah’ın kulu, haber müdürü, editörü, yayın yönetmeni ilgili servisin muhabirine “şu Dugun’i dört başı mamur araştırın” demeyi akledemedi.

Yıllar önce a haber benzer bir rezilliğe imza atmıştı. Moskova Sirki’nin aslan terbiyecisini Putin’in danışmanı diye millete yutturmuş ve bununla S 400 ve Türkiye’nin yeni dış politikası ile ilgili uzun mu uzun bir röportaj yapmıştı.

Televizyonumda kurulu olmayan ve kumandamda kayıtlı bulunmayan a haber’in bu rezaletine sosyal medyada denk gelmiştim. Tabi o günlerde gündem S 400’lerin alımı ile ilgili olduğu için izledim. Ama sözde uzmanın sözleri saçma geldiği gibi yüzü de tanıdık geliyordu. Hatırlamayanlar için olayı kısaca özetleyeyim:
A Haber, Rus 'hayvan terbiyecisi' Edgard Zapashny (Edgard Zapaşnim) ile Putin'in Özel Danışmanı olduğunu söyleyerek röportaj yaptı.

Ukrayna doğumlu Rus hayvan terbiyecisi Edgard Zapashny (Edgard Zapaşnim) ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel danışmanı olduğunu söyleyerek röportaj yapan kanal, Zapashny'e Türk-Rus ilişkilerini, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini, S-400 anlaşmasını ve ABD'nin bu konudaki tavrını sormuş o da bildik kahve ağzı ile cevaplıyordu. Dikkatimi yüzünden hiç çekmedim ve Röportajın ortalarına doğru hatırladım: Bu adamı Moskova Sirki’nde görmüştüm yıllar önce. Hem de Aslanlarla gösteri yaptığı an gözlerimin önüne geldi.

O gün çalıştığım gazete a haber’in bağlı bulunduğu medya grubunun gücünden çekindiği için konu ile ilgili haberimi yayımlamamıştı. Bununu üzerine FETÖ’cüler tarafından kapattırılan twitter hesabımdan flood halinde paylaşmıştım. Bu paylaşımım çok büyük ilgi görmüştü. Ve tabi bu bütün sözde muhalif küfürbaz/fondaş, besleme medya ile bazı hükümet yanlısı medya hesaplarında yer aldı. A haber durumu kurtarmaya çalıştıkça batıyordu. Sirkçinin Putin’in danışmanı olduğunu iddia eden bir belge yayımladı. Belgenin seçimlerde “sandık müşahidi” belgesi olduğunu faş etmiştim. Akabinde Putin’in Zapashny’e plaket verdiği bir resmi paylaştı. Resmi google’da araştırınca, Rusların her türlü ota, b…a verdiği Komünist dönemden kalma bir alışkanlık haline gelen madalya-plaketlerden bir olduğu ortaya çıktı. Hem de, “halk sanatıçısı” plaketi idi. Ki bu, en ücra köydeki kolhoz’daki ameleye verilen plaketle aynı idi. Bu plaket, partili olan kamu çalışanları motive etmek için Komünist Rusya’da verilen plaketlerin bir devamı idi. Zapashny de Putin’in parti üyesi ve Moskova civarında bir okulda bulunan onlarca sandıktan sadece birinin parti müşahidiydi. “Halk sanatçısı” ödülü de Moskova Sirki’nde aslan terbiyeciliği görevini yaptığı için verilmişti.

Akabinde de işten kovulmam için patrona büyük baskı yapmıştı o grubun başındaki şahıs ve yöneticileri. Patron kovamadı ama “bir süre yazma” dedi. Hani derler ya “kahrolası hanede evlad-ı ıyal var” mukabilinde sadece maaşa talim ettim. Tabi ondan sonra da gazete ile insani ilişkilerimiz tamamen koptu.

Şimdi gelelim Dugin konusuna. Dün akşam Türk medyasının internet sitelerine, medya ağa babalarının, Kallavi(!) köşe yazarlarının, her şeyi bilen “tv uzmanları”nın sosyal medya hesapları, “Putin’in danışmanı Dugin’in kızı uğradığı suikast sonucu öldü” haberini paylaştılar.

Tabi Allah düşmanıma dahi evlat acısı vermesin. Acısının tarifi yoktur. Dünyada hiçbir acı, evlat acısına benzemez. Yaşadığım için iyi bilirim. Ancak konu açılmışken Dugin ile ilgili bir hakikati son bir kez daha dile getirmek gazetecilik meslek ve ahlakının (Türkiye’de artık pek bulunmayan bir haslet) zorunlu kıldığı durumdur.

Alexandr Dugin Kimdir?

Dugin’in kim olduğuna dair Türkiye’nin gündemine nasıl alındığı konusuna bakmak lazım. FETÖ terör örgütünün ülkenin algı, bürokrasi ve medyasına tamamen egemen olduğu dönemlerde, her devirde gemisini yüzdüren bir siyasinin Türkiye’de bir konferansa davet ettikten ve şair Atilla İlhan’ın nasyonalist düşünceleri ile örtüşen fikirlere sahip olduğu bu şair tarafından da sahiplenildi cilalanıp parlatıldı.

Tabi Türkiye’de isim tapıcılığı çok büyük bir sorundur. Sevdiğimiz bir yazar, bir şair eğer birini övüyorsa, o kesinlikle iyidir der ve sorgulamadan sahipleniriz.

Türkiye’de ulusalcı faşistler ve Atilla İlhan bu Slav faşistini sahiplenince karşıtlarının da harekete geçmesi gerekiyordu.

Uluslararası casusluk ve ihanet şebekesi olan FETÖ terör örgütünün medya organları bir anda Dugin aleyhine yayınlar yapmaya başladılar. Oysa bu taktik kesinlikle terör örgütünün alışılagelmiş yöntemi değildi. Bir isim ortaya çıktığına önce onu maddi ve bilgi olarak incelerler, Maddi veya bilgi olarak güçlü ise, ona yanaşmaya çalışır. Uzun süre onun hassas yerlerinden dalarak öven haberler yaparlar. Kıvama getirince de tv.lerine çıkarırlar. Kontrol edebildikleri ve sömürebildikleri oranda parlatıp cilalarlar.

Eğer kendilerine itiraz eden/edecek biri ise, yavaş yavaş acıtmadan dokunduran haberler yaparlar. Ta ki hedefteki şahıs boyun eğene kadar. Boyun eğmese, bilgi olarak güçlü biriyse direk dalmazlar. Hatta uzak durmaya, görememeye çalışır FETÖ terör örgütü medyası.

Fakat Dugin Türkiye’ye gelir gelmez kafadan daldılar gazete ve televizyonları ile. Onu yeren haberler yaparken, inanılmaz payeler verdiler. Putin’in danışmanı, yeni Rusların fikir babası, filozof, Şangay örgütünün kurucusu, vs. vs… gibi inanılmaz payeler vererek hedef tahtasına koydular. FETÖ’nün bu şahsı bodoslama hedefe koyması dikkatimi çekti ve kendi çabalarımla dev aynasında gösterilen bu adamı araştırmaya çabaladım. Moskova’da topladığım bilgiler gazeteci olarak beni utandırmıştı. Çünkü böylesine sıradan, amiyane tabirle “tırışkadan” biri için o kadar emek harcamama Rus meslektaşım olan arkadaşlarım beni alaya almışlardı.

Dugin, hayatının hiçbir döneminde Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin’e danışman olmamış, danışman kadrosuna girmemiş biridir. Sadece Rus Meclisi’nin alt kanadı olan Duma’da Putin’in partisine mensup bir milletvekilinin danışmanlığını kısa bir süreliğine yapıyor. Putin ve Putin’in partisi ile ilişkisi sadece bu kadar.

Dugin, gençliğinden itibaren yobaz bir Ortodoks ve Slav milliyetçisidir. Babası, Sovyetler döneminde general olduğu için, Rus devlet ve istihbarat arşivlerine rahatça ulaşabilen birisiydi. Şimdi artık onlara da ulaşamıyor. Yıllardır. Rus Ortodoks ve Slav milliyetçiliği yapan dini bir televizyon kanalının başında bulunuyor.

Slav ve Ortodoks milliyetçiliği veya ona atfedilen hiçbir teori ile ilgili tek satırlık bir kitabı yok. Yani teorisyen falan değil. Okuduğu kitaplardan bir şeyler toparlayıp konuşan biri.

Kızının öldürülmesi bir siyasi suikast olmadığı kuvvetle muhtemel. Kanaatimce mafya işi olma ihtimali çok yüksek. Çünkü Rusya’da en büyük mafya Ortodoks kilisesidir.

Rus Ortodoks kilisesi mafyasının en büyük güç kaynağı Rus ordusu, istihbarat servisi ve ülkeyi kangren gibi saran Emniyet yolsuzluk ağıdır.

Tabi Türk medyası bu konunun kıyısından köşesinden dahi geçmediği için Rusya ve eski Sovyet topraklarındaki Ortodoks kilisesinin mafyatik gücünü bilmiyor.

Eski Sovyet topraklarında Ortodoks kilisesinin bulunduğu her yerde kiliseden beslenen veya kilisenin kontrol ettiği bir mafya vardır.

Örneğin, Gürcistan’ın en büyük mafyası Kilise’dir. Gürcü kilisesi, ülkenin en büyük gayrimeşru organizasyonu olup bütün mafya gruplarının üstündedir. Mesela Gürcü bir rahip Başkent Tiflis’in ve ülkenin en lüks caddesi olan Kutaysi’de arz-ı endam ettiğinde, sokak başlarını, kumarhanelerin önünü, bar ve pavyonların etrafını tutmuş bütün silahlı çeteler, kaçacak delik arıyorlar. Şefleri de hemen Rahibin önüne çıkıp diz çökerler. Bunu defalarca müşahede etme imkânım oldu.

Kilise’nin Gürcistan’da mafyalaşıp ülkenin yeraltına egemen olması Saakaşvili döneminde oldu.

Rus Kilisesi mafyasının medyadaki görünen yüzü Alexandr Dugin’dir. Dugin’in Rus adliyesindeki kayıtlarına baktığımızda inanılmaz suç listesi ile karşılaşırız. Musevi düşmanlığından Slav ırkçılığı, nefret suçu gibi bir sürü insanlığa karşı işlenmiş suç sicili ile karşılaşırız.

Varoluşu gayri meşru üzerine kurulu olan bir dünyanın mensubu olan Dugin’in filozof veya felsefeci olduğuna dair tek bir kayıt ve söze rastlamadım Rusya’da. Ankara ve İstanbul’da oturup onu filozof olarak nitelendiren Türk medyasının hem yalaka yandaş, hem de küfürbaz Fondaş medya izah ediversin bir yol.

Son bir not: Dugin, Fondaş medya kadar bağımsız, a haber kadar doğru konuşan biridir.