Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Babacan, Metin Gürcan’ın Partisine Girdi
Erdal Şimşek
Babacan, Metin Gürcan’ın Partisine Girdi
09.03.2020 Pazartesi 13:31

Ali Babacan’ın kurucusu olarak göründüğü partinin listesini medyada ilk paylaşan haber kuruluşu biz olduk. Bu, daha başlangıç bizim için, İnşallah, Türkiye’ye bir çok özel haberi yapmak bize nasip olacak şekilde gayret ediyoruz.

Ali Babacan’ın parti kurma çalışmalarından elde ettiğimiz listede bazı ilginç isimler vardı.

Listenin diğer bir özel tarafı ise bazı isimlerin FETÖ terör örgütü ile birlikte anılması. Tabi yargı kesin hüküm vermeden bu konuda daha detaylı konuşmak doğru olmadığı gibi hukuki sorumluluk doğurur. Ancak o listeden tanıdığım bazı isimlerin FETÖ’ye karşı çok sahiplenici davrandıklarını söylemeliyim. Bakan düzeyindekiler de dahil, bu yüzden “Dershane tartışmaları”ndan beri bunlarla selamı sabahı kestim hamdolsun.

Babacan’ın listesini özel kılan, daha doğrusu, Ali Babacan’ı bu parti çalışmasında figürasyon olarak gösteren listedeki ilginç isimler arasında benim için en dikkat çekeni Metin Gürcan’dır.

Metin Gürcan, emekli bir düşük rütbeli subay. Askerlerini hedef tahtasına koyup ateş ettiği ortaya çıkınca emekliliğini istemişti. Emekli olduktan sonra Türkiye ve ordu ile ilgili iç karartan haber ve yazıları yazan biri.

Fetullah Gülen adlı terörist başı ile çık sıkı fıkı olanların tepe yönetiminde bulunduğu CIA’nın yan kuruluşu RAND Corporation’un önemli referans adamlarından biri. CIA’nın bu kuruluşu, Türkiye ile ilgili hazırladığı en son raporda Metin Gürcan’a tam 39 kere atıfta bulunmuş. En çok atıfta bulunduğu diğer isim ise CIA ile özdeş hale gelen Amberin Zaman.
Amberin Zaman’ın FETÖ orijinli olduğunu söylemem bu ilişkiler yumağını anlatmaya yeterlidir sanırım.

Metin Gürcan, 15 Temmuz Fetullahçı işgal darbe teşebbüsü savuşturulduktan sonra orduda yapılan temizliği en çok eleştiren bir isim olarak kamuoyunun önünde duruyor. FETÖ’cü subayların ordudan atılmasını hep eleştirdi.

Türkiye kamuoyunun iç dünyasını, algısını umudunu karartan analizler yaptı sürekli.

Türkiye’nin Suriye’de yaptığı tüm operasyonları eleştirdi. Ordunun Suriye’de başarılı olamayacağını savundu hep. Fetullahçı pilotların Hava Kuvvetlerinden uzaklaştırılmasından dolayı savaş uçaklarımızın uçamayacağını söyleyerek Türk kamuoyunda kara bulutların dolaşmasını sağlamaya çabaladı hep.

Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarına karşı çıkma gerekçesini de “ordunun Suriye’de başarılı olamayacağını (FETÖ temizliğinden dolayı. E,Ş.) ve Mehmetçiğe üzüldüğünü söyleyip durdu bütün operasyonlarda.

Mehmetçiğe üzüldüğünü söyleyen Gürcan’ın kendi askerlerini hedef tahtasına bağlayıp ateş ettiği görüntüleri ortaya çıktı sonra.

Özetle Gürcan, Türkiye’nin dış operasyonlarına hep karşı çıkmış karanlık tablolar çizmiş biridir.

Ve bu güne kadar yaptığı analizlerin yüzde 99’u tutmadı Gürcan’ın. Hepsinde yanıldı.

Metin Gürcan, CIA ile özdeş hale gelen Amberin Zaman ile FETÖ teröristi Fehim Taştekin gibi azılı iki Türkiye düşmanı ile aynı yerde yazıyorlar.

Türkiye karşıtı ve düşmanı Birleşik Arap Emirlikleri’nin finanse ettiği El Monitor adlı internet sitesinde Türkiye aleyhinde yazılar yazıyor.

Türkiye sevdalısı gibi görünen bir insan nasıl olur da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak için milyarlarca dolar harcayan Birleşik Arap Emirlikleri emirinin medyasında yazı yazar?