Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Soru/n Aile’de mi?
Ebuzer Aktaş
Soru/n Aile’de mi?
30.03.2022 Çarşamba 12:11

Son bir hafta içerisinde iki hayret verici olaya sosyal medya üzerinde denk geldim. Hiç görmeseydim dediğim olayların ilk sıralarında yerini aldılar. Bu olaylar, sosyal medyanın ardından ulusal basında da yayınlandı. İki ayrı öğrencinin tiktok denilen mecra için öğretmenleriyle okulda çekmeye çalıştığı tuhaf, anlamsız hareketler bütünü… 

“Eğitim-Öğretim yuvası olan okullarımızın ne hale geldiğini görüyor musunuz?” demek çok suçlayıcı ve top çevirmek için kurulan bir cümleden öteye de gitmez. Çünkü; bu hale gelmemizin neticesini birkaç kuruma, kişilere ve birkaç olaya bağlayamayız. Bir tarafta teknofest kuşağı diyebileceğimiz azimli, vatanına sevdalı, milletine ve milli değerlerine bağlı gençler, diğer tarafta ise ilim öğretmek için çaba sarf eden öğretmenlerini bir iki etkileşim uğruna kurban eden gençler. 

Evet… Hepsi bizim gencimiz, bu vatanın öz evladı. Peki, bu hale çözüm nedir? Bir baba olarak bunu bende sorguluyorum ama asıl mesele AİLE! Çocuklarımızı bizden uzaklaştırdığımız, biraz sosyal medyaya vakit ayırayım diye eline kontrolsüz bir şekilde tablet, telefon verdiğimizde sonuç bu oluyor. Aile para kaynağı, sosyal medya ise ailesi ve sanal takipçileri de anne, baba ve kardeşleri oluyor… Tabii bütün meseleyi bu şekilde çözmüş olmuyoruz ve olamayız da ama biz onlara ayıracağımız vakitten çalmayalım. Büyüğü, küçüğü ve aile olmayı önce biz öğrenelim ki ardından onlara öğretelim. Evlatlarımıza söylediğimiz her cümleyi kendimize de söyleyip muhakame yapalım. O zaman belki düzelir, belki düzgün nesil yetiştirmek için söz söylemeye hakkımız olur.

Değerini bilmediğimiz, sevgimizi tam gösteremediğimiz, içimizden geçirdiklerimizi dile getiremediğimiz ne varsa hepsini bizim yerimize yapacak olan kişiler hazır. Kurban etmeyelim, ilgilenelim evlatlarımızla. Eğer kişilere, sahte alemlere, suç çetelerinin eline kaptıracak kadar alakasız, yoğun, tahammülsüzsek yapmayalım!