Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Kuru Gürültü
Ebuzer Aktaş
Kuru Gürültü
10.08.2022 Çarşamba 13:14

Normal yürümek için attığımız adımlara bile dikkat etmemiz gerekiyor. Ya yanlış atarsak, ya başaramazsak, ya elimize yüzümüze bulaştırırsak, ya yürüyemezsek? Kötürüm mü kalacağız? Bir daha asla yürüyemeyecek miyiz? Böyle mi olacaktı başarısızlığımızın başlangıç noktası veya böyle mi nasihat edilmeliydi dikkatli olmamız gerektiği?

Tüm bunlarla görünüşü insan, ufak bir zorlukla karşılaştığı zaman ortaya koyduğu tavırla ürkek bir ceylan edasında yetiştirir veya vesile olursunuz yanınızdaki evladınıza, arkadaşınıza, eşinize ve dostunuza…

Herkesin başarıyı kabullenmek için birbirinin üzerine basarak koştuğu şu zamanda başarısızlığı da kabullenmek gerçek başarının ta kendisidir. Kendi başarısızlığını kabul eden kişiler, yine kendi başarısı için en büyük adımı atmış ve edinilmesi en güç tecrübeyi edinmiş kişilerdir. Başkalarının başarısına konanlar belirli bir süre görünür olur fakat zihinlerde kalan sağlam bir adım atamamış olur. Zihinlerde kalamadığı gibi tek elde ettiği tecrübe de hüsranın buhranıdır. 

Evlatlarımıza “Yapma, beceremesin! Hızlı koşma düşersin, dizin kanar, vazgeç!” demek yerine senelerdir biriktirdiğimiz tecrübelerimiz olumlu cümlelere dönüşebilir. “Evladım, şu kısımları da araştıralım belki göremediğimiz farklı kısımları vardır, ona göre tedbirimizi daha sağlam alırız.” demeyi lütfen ama lütfen öğrenelim. Bütün sokaklar ya özgüveni yerle yeksan olmuş gençler ile dolu diyeceğim ama aynı durum yetişkinlerde de söz konusu. Ben yapamadım yapsın, ben yaşayamadım o yaşasın dediğiniz bütün sosyal olaylarda destek olup sonunu bile düşünmeden hareket ettiğimiz olaylar kadar da değeri yok evlatlarımızın? Kim ilk yaptığı deneyde doğru sonuca ulaşmış, kim ilk yazdığı makale ile bilim dünyasını altüst etmiş? 

Bizler senelerdir bir icat yapmayı bırak niyet ettiklerinde bile başına binlerce farklı olayların geldiği aslı astarı olmayan veya olan rivayetlerle büyümüş nesillerin yeni yeni özgüven denilen duygusuyla tanışmış çocuklarıyız. Bir fikri ortaya koyduğunuzda sizi eleştirenleri dinleyin, eğer başarılı olmanız için çözüm sunmuyorsa sessizce uzaklaşın, o ortamdan da o kişi ve kişilerden de. Kuru gürültüler müziğin hiçbir evresinde yer almazken hayatınızın her saniyesinde sizi ürkütmesine izin vermeyin. 

Unutmayın, unutmayalım ve unutturmayalım; düşünürsek kazanırız, düşünülmüşleri yaparsak sadece yaşarız…