Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Neler oluyor?
Ebuzer Aktaş
Neler oluyor?
15.03.2023 Çarşamba 15:50

Neler oluyor bu siyasetçilere? Neler oluyor futbol takımlarından daha beter fanatikleşen bu ahaliye? Siyasetin ve vatandaşın dili hiç bu kadar pervasızlaşmamış, hiç bu kadar acımasız ve vicdansız olmamıştı…

6’lı Masa denilen ve Genel Başkanların gün gibi senelerce buluşup yıpranmasın diye açıklamadığı aday açıklanınca ortalık bir anda farklı bir yapıya büründü. Kendi ittifaklarına dahil etmek için oy oranına bakmayı bırakın, selam veren herkese parsel parsel makam dağıtan bir ittifak düşünün, kendi saflarında olan her şeyi mübah kabul ediyorlar. Bir harici ses çıktığı zaman, aman durun, aman konuşmayın şimdi devirmeye çok az kaldı diye telkinler veriyorlar, o da yetmedi mi hemen bir makam daha peşkeş çekiyorlar. 

Devlet, tarihin hiçbir döneminde bu kadar aşağılanmamış, hiç bu kadar basitleştirilmemişti. 

Kendi bahçelerinde top çevirmekten normal sahaya çıkınca, o sözde demokrat cümlelerin altında kana hasret kalmış dişlerini gösteriyor, yakacağız, yıkacağız ve dağıtacağız cümlelerini eksik etmiyorlar. Allah aşkına dünyanın neresinde böyle bir muhalefet var? Projeleri anlatmak, ikna etmek ve güven telkin etmek yerine öyle bir yapıya büründüler ki seçmenlerine bile sirayet etti bu olay. Sokaklar şu an kana hasret, intikama susanmış kişilerle dolu. Sosyal medya ise hayret verici bir hal almış ki zaten hepimiz ne yazık ki görüyoruz…

Şimdiler de yükselişte olan Muharrem İnce’yi yerden yere vuruyorlar muhalefet tabanı. Oyları bölme, gel bize katıl, hainlik etme. Muharrem İnce’ye zamanında demediklerini bırakmayanlar şimdi aday olduğu ve ikinci tura kalırsa seçim, 6’lı masanın adayını destekleyeceğini beyan etmesine rağmen yerden yere vurup ağza alınmayacak sözler sarf ediyorlar. 

Bunu herkes çok rahatlıkla görüyor ve kendilerine destek vermeyenleri nasıl linç ettiklerine şahit oluyor. Kendilerinden başka herkes ve her şey onlar için bir düşman. “Ya bizimle olursun ya da hiç olursun.” Cümlesinin ete kemiğe bürünmüş halini görüyoruz şu süreçte. 

Beyler! 

Hanımefendiler!

Gençler!

Bu toprakların mayası sevgidir, saygıdır, hoşgörüdür… Vatana ve millete düşmanlık etmeyen herkesin görüşüne sonsuz saygımız var. Kullanılan dil, ortaya konulan tavır bize yakışır olmalı. Seçim gelecek ve bitecek, komşunuzla akrabanızla ve arkadaşlarınızla olan muhabbetiniz ömür boyu devam edecek. 

Biz, biz olalım…