Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Hayat Devam Ediyor
Ebuzer Aktaş
Hayat Devam Ediyor
01.06.2022 Çarşamba 14:28

Sadece şu anımızda değil her anımızda sıkıntılarımız, yorgunluklarımız, bitkinliklerimiz olacak. Ne zaman bitecek sorusunun cevabı ise herkese göre değişkenlik gösterecek bir konu.

Fakat âdemoğlu melankolik tavırları, sesini duyurmayı ve bu dertlerini avazı çıktığı kadar bağırmayı sevdiği gibi içine kapanmayı da çok seviyor. O sıkıntılarının hiç çözülemeyeceğini düşünüp gözünün önünde bariz bir şekilde duran mutlulukları görmüyor ve ziyan ediyor. Evet, sıkıntılarımız düşüncelerimizi ve davranışlarımızı etkiliyor. Normal gibi hareket etmek zor geliyor, hatta bazen o sıkıntılı halimizde güldüğümüzü görünce için için kendimize kızıyoruz.

Herkesin kendine göre sıkıntısı en büyük sıkıntı. Kimileri düğünlerinin kalabalık olmadığını sıkıntı eder, kimileri gezemediğini ve kimileri de yakın çevresinde odak nokta olmadığı için kafayı yer.

İnsanın kendisi dâhil çevresine bakıp bazen “Şükretmeyi unuttuk mu?” sorusunu soramadan geçemiyor. İnsanlar başkalarının yaşantılarına özenti olarak yaşamayı bırakmadığı sürece sıkıntıları bitmeyecek ve huzurlu olmak için birden fazla sebep olmasına rağmen huzurlu olamayacak. Bin tane Ahmet olabilir fakat hepsinin kişiliği, karakteri ve yaşama bakış biçimi farklı. Bizler kıyas yaparken dengimiz olanla hiçbir zaman kendimizi kıyaslamıyoruz. Tam oranda denklik olması kardeşler arasında bile imkânsızken genele karşı bu kıyasın neticesi doğru olur mu?

Bacağı olmayanın bacağı olan gibi koşmak istemesi hakkıdır fakat imkânsızdır. Bazı durumlar her insanın hakkı olduğu gibi imkânsız olduğunu kabullenmek vicdani bir haktır. İmkansıza odaklanıp en iyi tekerlekli sandalyeyi yapabilme arzusunu yitirmek ise o kişinin kendine yaptığı en büyük haksızlıktır.

Sözü uzatmadan, zamanı fazla almadan şunu iyice idrak edebilmemiz lazım diye düşünüyorum;

Zaman bizim! Hayat bizim! Yaşam bizim!

İmkânsıza koşup boşa çabalamadan yapabileceklerini yapmak ve gözlerinizin içine mutlu ol diye her fedakârlığı yapanların farkına varmamız lazım. Mutluluk bizler için, son nefese kadar dünyevi mutluluklar için vaktimiz var. Durmayın, durmayalım, sıkışıp kalmayalım ve en güçlü şekilde yeniden başlayalım…