Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Ders
Ebuzer Aktaş
Ders
08.06.2022 Çarşamba 12:48

Her insanın kendi yaşantısında dönüm noktam dediği bir olay, dört elle sarıldığı veya sarıldığını zannettiği bir fırsat vardır. Fakat bu olayları ve hayatının fırsatı dediği kısımları değerlendirebilen nadir insanlar var.

Bu fırsatları değerlendirebilen insanları canıgönülden tebrik etmek lazım. Tabii değerlendirme süreçlerini kaçıranlar da hatırı sayılır şekilde fazla. Zira olayları ön görüp iyi analiz edebilmek her insanın harcı değildir. Bunu günümüz yaşantısında çevremizden olduğu kadar kendimizden de görüyoruz.      

Peki ne yapmalı?

Hemen karalar bağlanmalı ve ağıtlar yakılmalı. Yedi düvele duyurup yandım yandım diye tellallar salınmalı. Belki kaçan fırsatlar geri gelir. Eğer böyle olsaydı şu an ter tarafta tellallar doluydu. İnsan yaşantısının her safhasında alternatif planları bulundurmalı. Çünkü bu hayatın tökezlemeye gelmeyeceğini iyi biliyor olmamız lazım. Bilmiyorsak da tellallar ile aramızın çok iyi olması lazım.  Aksi halde ne sesimiz duyulur ne de ağıtımız yakılır.

İşin latifesini bir yana bırakalım ve ağıt yakmak yerine destanlar yazalım. Ayağımıza pranga olan ne varsa bir çırpıda savurup kurtulalım. Daha sağlam basıp alternatif planlarımız ve hayallerimizin peşinden koşalım.

Durmak yok!

Küsmek yok!

Pes etmek yok!

Yüzlerce fırsat kaçırsak bile sebeplerini iyi analiz edip yeniden başlamak için binlerce nedenimizin olduğu idrak edeceğiz. Çevremizin ne diyeceğini değil, vicdanımızın ne dediğini duyup, anlayıp ve ders alıp devam edeceğiz…